Επενδύοντας στο συναίσθημα…

* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟ» ΤΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΤΣΙΛΙΜΕΝΗ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 12:55

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα η ποιητική συλλογή της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τασούλας Τσιλιμένη με τίτλο «Η Γυναίκα δέντρο».

Στην παρουσίαση που έγινε στη Λογοτεχνική Γωνία και συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λάρισας, το περιοδικό «Θράκα» και οι εκδόσεις «ΑΩ» μίλησαν ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας και ο αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ποιητής Σπύρος Κιοσσές. Η Κυριακή Σπανού δε, διάβασε στίχους. Την εκδήλωση προλόγισε ο εκδότης του περιοδικού «Θράκα» Θάνος Γώγος.
Σαράντα ποιήματα, σαν μικρά διηγήματα, με θέμα τον Έρωτα, τον Φόβο, τα Όνειρα, τη Μοναξιά και με επίκεντρο πάντα τον/την Άνθρωπο.
Τρία χρόνια μετά τη δεύτερη της συλλογή «Η Αφωνία του Απογεύματος», (Μανδραγόρας, 2021) και με πολλά βιβλία για παιδιά και ενήλικες στο ενεργητικό της, η Τασούλα Τσιλιμένη επανέρχεται επιμένοντας να επενδύει στο συναίσθημα.
*Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου διδάσκει Αφήγηση, Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους. Έχει ιδρύσει το ηλεκτρονικό περιοδικό «ΚΕΙΜΕΝΑ» για τη μελέτη της Παιδικής Λογοτεχνίας, είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μουσείου Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας. Παράλληλα με τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και δημοσιεύματα ασχολείται και με τη συγγραφή λογοτεχνίας (ποίηση & πεζογραφία) για ενήλικες και παιδιά («Το κουμπί και άλλες ιστορίες», Καστανιώτης, 2017, διηγήματα, «Μικρές παραμυθίες του έρωτα», 2017, ποίηση, «Η Αφωνία του Απογεύματος», Μανδραγόρας, 2021, «Πέντε ελέφαντες στη ζούγκλα» (για παιδιά), Καστανιώτης, 2022 κ.ά.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass