Eλπίζω να αφουγκραστούμε τον κόσμο με το ίδιο ηθικό και αισθητικό κριτήριο

*Η χαρισματική ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται στη Λάρισα τη Μ. Τρίτη με μια βαλίτσα γεμάτη μουσικά διαμάντια

Δημοσίευση: 28 Απρ 2024 12:31

Ύστερα από μια σειρά σημαντικών παραστάσεων και συνεργασιών και μετά από την ιδιαίτερη αίσθηση και τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η πρόσφατη παράσταση - πρόταση που κόμισε στην ελληνική μουσική με τη νέα ανάγνωση των έργων του Θάνου Μικρούτσικου, η ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται στη Λάρισα μεθαύριο Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου για μια μοναδική εμφάνιση στο Circus Entertainment Hub, στη Λάρισα.
Η χαρισματική ερμηνεύτρια -που χαρακτηρίστηκε και ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς για το 2023 από τον Τύπο- συλλέγει τις πρόσφατες εμπειρίες της, αναδιαμορφώνει τον ήχο της, εμπλουτίζει το πρόγραμμά της και υποδέχεται την άνοιξη, μαζί με την εξαιρετική μπάντα της. Με τη δεκάχρονη πλέον προσωπική της δισκογραφία, αλλά και την ικανότητα της στις νέες αναγνώσεις αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την ευρύτερη έννοια της μουσικότητας και τη συνεργασία της με σημαντικούς ανθρώπους στην ελληνική και διεθνή πλέον δισκογραφία, η Μαρία δημιουργεί ένα σπάνιο ηχητικό περιβάλλον, όπου πλέκονται οι δεκαετίες, οι γλώσσες, οι τραγουδοποιοί και οι ιστορίες τους.

Η συνάντησή της με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θάνο Μικρούτσικο, η καρμική σύνδεσή της με τον Παύλο Παυλίδη, η αγάπη της για τον Τζίμη Πανούση και τα Διάφανα Κρίνα και ο σεβασμός της για τους παραδοσιακούς σκοπούς συνθέτουν μια παράσταση προσωπική και γοητευτική, φτιαγμένη από τρυφερότητα και δυναμισμό, ένταση και λυρισμό, αφοπλιστική ειλικρίνεια και χιούμορ, καθώς και εκείνη τη σπάνια και οικεία ατμόσφαιρα που καταφέρνει εδώ και χρόνια να δημιουργεί με συνέπεια στα live της.
Όσον αφορά τη συναυλία της στη Λάρισα και τι θα ακούσει το κοινό από την ταλαντούχα ερμηνεύτρια, η ίδια δηλώνει στην «Ε» τα εξής:
«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στη Λάρισα και αυτό μας γεμίζει με ενθουσιασμό να μοιραστούμε όλα όσα χτίσανε τη διαδρομή μας μέσα στα συναυλιακά μας χρόνια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία, τη συνάντησή μου με τον Μίκη Θεοδωράκη, την πρόσφατη παράσταση-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, τις δεύτερες αναγνώσεις σε τραγούδια τραγουδοποιών που αγαπήθηκαν, όπως ο Παύλος Παυλίδης και ο Τζίμης Πανούσης, αλλά και μικρές στάσεις στην παραδοσιακή μουσική που βιωματικά μας συγκινεί όλους».
Στο ερώτημα για το τι αποζητά η ίδια από τις εμφανίσεις της και δη από τη συναυλία της Μ. Τρίτης στη Λάρισα σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο, τη μουσική σκηνή του Circus, που πολύ γρήγορα έχει γίνει κομμάτι της ταυτότητας της πόλης, αναφέρει πως: «Η παρουσία μου στη Λάρισα σηματοδοτεί την αρχή της σχέσης μας, θα μπω στο σπίτι σας και εσείς στο δικό μου. Με εφαλτήριο τα τραγούδια, αυτό που ελπίζω και αναζητώ σε κάθε τέτοια συναυλιακή συνεύρεση είναι να αφουγκραστούμε τον κόσμο με το ίδιο ηθικό και αισθητικό κριτήριο, να κρατήσουμε την πίστη μας ζωντανή πως ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει να ερωτεύεται και να ελπίζει, να συναντιέται και να νιώθει σε πραγματικό χρόνο την αρμονία και τη συνύπαρξη».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass