ΣΕ ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 1, 2 ΚΑΙ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τριήμερο εκδηλώσεων «με θέα στο Αιγαίο»

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2008 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
 Της Κανέλας Κοπάνου
Πιο έμπειρη και πιο συντονισμένη, τη φετινή χρονιά, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας υποδέχεται τον Αύγουστο με τριήμερες εκδηλώσεις στα παράλια του νομού, ένα Φεστιβάλ πολιτισμού για το καλοκαίρι, «Με θέα στο Αιγαίο», που σκοπό έχει να τονώσει το επιχειρηματικό και τουριστικό προφίλ της περιοχής, που ήδη χαρακτηρίζεται από έντονη κινητικότητα επισκεπτών και παραθεριστών. Το πρόγραμμα των ποικίλων μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, που καλύπτουν τις ηλικιακές προτιμήσεις του κοινού, ακόμη και του πιο απαιτητικού, παρουσίασαν χθες εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Νομαρχία. Όπως δήλωσε ο αντινομάρχης κ. Αντώνης Δραμαλιώτης οι οικονομικές δυνατότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Λάρισας είναι περιορισμένες και τα απαραίτητα κονδύλια εξασφαλίζονται από το Νομάρχη με μεγάλη προσπάθεια, η μεγάλη ανταπόκριση όμως του κόσμου στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του προηγούμενου χρόνου δεν μπορούσε παρά μόνο να αποτελέσει και φέτος τεράστια ώθηση για την ανάπτυξη παρόμοιων δραστηριοτήτων στα παράλια του νομού. «Βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα Ιουλίου και μέχρι στιγμής έχουν γίνει ογδόντα περίπου εκδηλώσεις και έχουν δαπανηθεί περίπου 167 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς είχαν γίνει ογδόντα οχτώ εκδηλώσεις και είχαν δαπανηθεί περισσότερα από 220.000 ευρώ. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από εκατό προγραμματισμένες εκδηλώσεις το κόστος των οποίων θα ανέλθει στα ίδια περίπου επίπεδα με τα περσινά λόγω της συγκρατημένης οικονομικής πολιτικής που διαχειριζόμαστε και της ενθαρρυντικής συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας στους πολιτιστικούς συλλόγους. Η Νομαρχία Λάρισας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει στα παράλια του νομού πολιτιστικές εκδηλώσεις ενισχύοντας τον τουρισμό. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές θερινές εκδηλώσεις και τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, το πολιτιστικό τριήμερο στα παράλια της Λάρισας «Με θέα το Αιγαίο» αποτελεί πλέον θεσμό» δήλωσε ο αντινομάρχης κ. Αντώνης Δραμαλιώτης.
Με τη σειρά του ο αντινομάρχης Πολιτισμού κ. Χρήστος Σιδερόπουλος υπογράμμισε ότι «Ο θεσμός των εκδηλώσεων στα παράλια χωριά του Ολύμπου και του Κισσάβου είναι ένα κάλεσμα που αφορά στους πολίτες του νομού και στους παραθεριστές των παραλίων της Λάρισας για τη συμμετοχή τους στις τριήμερες εκδηλώσεις ενώ η συζήτηση για το πώς θα βελτιώνονται με το χρόνο οι εκδηλώσεις έχει ήδη ξεκινήσει. Σημαντική παρέμβαση στο πρόγραμμα της τριήμερης πολιτιστικής ανάπαυλας αποτελούν τα παιδικά θεατρικά έργα και τα περιβαλλοντικά τους μηνύματα».
Στη συνέχεια η Νομαρχιακή Επίτροπος Τουριστικής Προβολής κ. Βαρβάρα Ζαχαρακούλη, εστιάζοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μίλησε για μια καλά συντονισμένη προσπάθεια τόσο της Διεύθυνσης Πολιτισμού αλλά και της Διεύθυνσης Τουρισμού που στοχεύει στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες και να χαρίσει ένα τριήμερο εκδηλώσεων σε μια περιοχή που θα αποτελέσει το πολιτιστικό επίκεντρο της κεντρικής Ελλάδας.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ευρυμένων κ. Δημήτρης Τσιτσές, αφού ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας για την άψογη συνεργασία, υπογράμμισε ότι τέτοιου περιεχομένου εκδηλώσεις είναι απαραίτητες σε τοποθεσίες όπου παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. όσοι βρεθούν στην παραλία Αγιοκάμπου θα απολαύσουν μια μουσική βραδιά παρέα με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Στην παραλία Κουλούρας στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί βραδιά αιγαιοπελαγίτικης, νησιώτικης κα ρεμπέτικης μουσικής με το συγκρότημα «Ελλήνων Ανάμνησις». Στο Ομόλιο, στην πλατεία, στις 9.30 μ.μ. το μουσικό και χορευτικό εργαστήρι «Χορίαμβος» θα παρουσιάσει μια παράσταση εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση.
Το Σάββατο, 2 Αυγούστου, στο Καστρί Λουτρό, στις 9.30 μ.μ. ρεμπέτικες στιγμές θα αναβιώσουν με το Μουσικό Σχήμα «Καφωδείο». Στο Στόμιο, στο «Φάρο», στις 9.30 μ.μ. οι «Παλιοί Διαβάτες» θα παρουσιάσουν έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα.
Την Κυριακή, 3 Αυγούστου, στις 10.30 και στις 11.30 π.μ. στο θέατρο Βελίκας στη Βελίκα θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση για παιδιά από τη θεατρική ομάδα «Λα Φαρφάλα... Γαργάλα» ενώ στην Καρίτσα στις 9.30 π.μ., στην αυλή του σχολείου η θεατρική Σκηνή Καρδίτσας θα παρουσιάσει την παράσταση «Απ’ όλα έχει ο μπαξές». Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass