ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΝΗ» ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ

Η εκπληκτική μάντισσα «Θεονόη»

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2008 21:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:26
 «Αγάπησα τη Θεονόη γιατί κρίνει βάσει του δίκαιουκαι όχι του συμφέροντος»
 Ενσαρκώνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ιλαροτραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη, τη μάντισσα «Θεονόη» μη διστάζοντας να προβεί σε μια τολμηρή μεταμφίεση που αποτέλεσε αναμφισβήτητα έκπληξη στους θεατές, ο αγαπημένος σεναριογράφος του τηλεοπτικού φαινομένου «Παρά πέντε» και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης έκανε ένα πέρασμα από την πόλη τής Λάρισας μέσα από τον ελκυστικό ρόλο του και μίλησε στην «Ε» για τη μαγεία της μεταμφίεσης, τη χαρά του ηθοποιού και τις προφητικές ικανότητες της «Θεονόης».
* Πώς είναι να υποδύεστε τη «Θεονόη»;
«Ο ρόλος της Θεονόης είναι ένας ρόλος που αγαπάω πάρα πολύ καθώς η μάντισσα Θεονόη είναι μια γυναίκα που θαυμάζω. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιπροσωπεύει το δίκαιο, έχει τεράστια δύναμη στα χέρια της και τη χρησιμοποιεί στην υπηρεσία του καλού. Αυτό από μόνο του είναι άξιο θαυμασμού γιατί δεν αποφασίζει τίποτα βάσει του δικού της συμφέροντος ή του αδερφού της αλλά βάσει του σωστού. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι στις μέρες μας. Από τη μια ο θεατής γελά με τη Θεονόη και από την άλλη συγκινείται. Το ίδιο φυσικά αισθάνεται και ο ηθοποιός που υποδύεται αυτόν το ρόλο. Είναι ένας χαρακτήρας που σε κάνει και να τον αγαπήσεις και να τον συμπαθήσεις από την πρώτη στιγμή. Η μεταμφίεση είναι διασκεδαστική όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για εμένα τον ίδιο που απολαμβάνω το ρόλο μου σε αυτήν την παράσταση».
* Οι διαφορετικές απόψεις σε ό,τι αφορά στη δομή τού έργου θέτουν το ερώτημα τραγωδία ή κωμωδία. Πώς διαφαίνεται αυτό μέσα από τους χαρακτήρες τού έργου;
«Για το συγκεκριμένο έργο έχει τεθεί εδώ και πολλά χρόνια το ερώτημα «τραγωδία ή κωμωδία» και έχει για αυτό το λόγο έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας σε πολλούς μελετητές. Δικαιολογημένα λοιπόν χαρακτηρίζεται ως το πιο ιδιόμορφο έργο του Ευριπίδη γιατί πραγματικά κανείς δεν μπορεί να το κατατάξει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Οπότε είναι ένας ελκυστικός ρόλος από γραφής Ευριπίδη, όπως και οι υπόλοιποι ρόλοι, οι οποίοι σύμφωνα με τους μελετητές άλλο φαίνονται και άλλο είναι. Η «Ελένη» δεν είναι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο, ο Μενέλαος τελικά δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σώσει την Ελένη αλλά αντιθέτως είναι αυτός που θα ζητήσει τη βοήθειά της. Ο Θεοκλύμενος νομίζουμε ότι είναι ο κακός βασιλιάς ενώ τελικά είναι ένας τρομερά αφελής άνθρωπος που πείθεται από τα οποιαδήποτε κόλπα τού κάνουν. Όλοι δηλαδή εμφανίζονται στη σκηνή διαφορετικοί και ο μόνος άνθρωπος που είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται είναι η Θεονόη. Στη δική μας την παράσταση όμως δεν συμβαίνει ούτε αυτό».
* Η «Ελένη» κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής της περιοδείας, έχει δεχτεί θερμής υποδοχής από τον κόσμο, όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Πόσο αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο θίασός σας είναι και η παρέα σας;
«Βοηθάει πάρα πολύ γιατί είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι είσαι πάνω στη σκηνή με ανθρώπους που σε βοηθούν και σε αγαπούν και είναι εκεί για να σε βοηθήσουν. Το θέατρο είναι μια ομαδική δουλειά και πρέπει όλη η ομάδα να λειτουργεί για να βγει καλό το έργο να υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Αν ξεκινήσει κανείς με αυτό σαν αφετηρία το επιτυχές αποτέλεσμα είναι δεδομένο θα έλεγα. Εμείς τουλάχιστον έτσι ξεκινήσαμε και μαζί ξεπεράσαμε τις όποιες ανασφάλειες και δυσκολίες».
* Η κωμική σειρά «Παρά πέντε» άλλαξε τις παγιωμένες τηλεοπτικές συνήθειες και έφθασε στην κορυφή. Ποια τα συναισθήματα που άφησε μια τέτοια επιτυχία;
«Τη σειρά αυτή την αγάπησα από τα γυρίσματα έστω και να τα γυρίσματα περιείχαν πολύ δύσκολες σκηνές και έπρεπε να πραγματοποιηθούν σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που έκανα μια δουλειά που έμεινε στις καρδιές του κόσμου και αυτός ήταν ο στόχος μου».
* Από πότε ασχοληθήκατε με τη γραφή σεναρίου;
«Άρχισα να επιθυμώ το γράψιμο από τότε που ήμουν στη Δραματική Σχολή. Ήταν πάντοτε κάτι που μου άρεσε να κάνω. Ξεκίνησα να γράφω τις «Σαββατογεννημένες» γιατί πίστεψα ότι μπορώ να δημιουργήσω μια κωμική σειρά στην οποία θα έχω και εγώ ένα ρόλο».
* Γράφετε κυρίως κωμικές σειρές; Από πού αντλείτε την έμπνευση και προσωπικά τι επιλέγετε ως θεατής;
«Προτιμώ τις κωμικές ιστορίες στην τηλεόραση και το δράμα στον κινηματογράφο. Αυτό προέρχεται και από προσωπική επιλογή. Από την ίδια τη ζωή και καταστάσεις που αφορούν προσωπικά σ’ εμένα ή καταστάσεις στις οποίες θα ήθελα να βρεθώ. Σαν θεατής βλέπω και εγώ στην τηλεόραση κωμικές σειρές και ενώ στον κινηματογράφο επιλέγω δραματικές ταινίες».
* Ετοιμάζετε κάποιο νέο έργο;
«Μετά το τέλος των παραστάσεων θα ξεκινήσω να γράφω. Δεν ξέρω ακόμη ποια η έκβαση των ιδεών μου οπότε δεν μπορώ να αναφέρω κάτι. Προς το παρόν θέλω να γευτώ όσο μπορώ αυτήν την αγάπη του κόσμου που έχουμε εισπράξει μέσα από την περιοδεία».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass