ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 6, 7 ΚΑΙ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γλωσσολογικό Συνέδριο «Τζαρτζάνεια 2015»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2015 8:46

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προετοιμασίες του Γλωσσολογικού Συνεδρίου «Τζαρτζάνεια 2015», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2015, στον Τύρναβο.

Τα «Τζαρτζάνεια 2015» συν-διοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Είναι ένα συνέδριο γλωσσολογικού προσανατολισμού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006, με πρωτοβουλία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας, Νομαρχίας Λάρισας, Δήμου Τυρνάβου, του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λάρισας και με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με διετή ρυθμό (2006, 2008, 2010, 2012) πραγματοποιήθηκαν ήδη τέσσερα συνέδρια προς τιμήν του Αχιλλέα Τζάρτζανου στη γενέτειρά του τον Τύρναβο, στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές μετά από πρόσκληση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Λάρισας, αρχής γενομένης από τη διοργάνωση του 2012, αποφασίστηκε το Συνέδριο να ανοίξει περισσότερο στην ερευνητική, γλωσσολογική κοινότητα και να ακολουθηθεί η διαδικασία υποβολής περιλήψεων για εισηγήσεις, οι οποίες κρίνονται από την Επιστημονική Επιτροπή.

Στο φετινό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2015, δίνεται μια διάσταση περισσότερο επικεντρωμένη στη διδακτική του γλωσσικού μαθήματος, καθώς διοργανώθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια για τη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος, στα οποία κλήθηκαν και θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της πράξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass