ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η παραδοσιακή φορεσιά στο Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 06 Νοε 2015 0:00

 

Με επιτυχία υλοποιήθηκε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η τρίτη ενότητα του 35ωρου Σεμιναρίου για τον πολιτισμό με θέμα «Υφαντική: Τέχνη ή τεχνική».

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρώτο μέρος περιλάμβανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εικαστική προσέγγιση του θέματος από την κ. Νατάσα Πάκα, Ιστορικό Τέχνης, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για την παραδοσιακή τεχνική της υφαντικής από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού. Πιο συγκεκριμένα, άκουσαν για τα στάδια επεξεργασίας της κλωστής και όλη τη διαδικασία που οδηγεί από το μαλλί στο υφαντό, βλέποντας πώς γινόταν η ύφανση στον καθιστό αργαλειό. Ακολούθησε εργαστήριο κατά το οποίο οι εκπαιδευτικοί δημιούργησαν το δικό τους υφαντό σε αργαλειούς ξύλινους, δωρεά προς το Μουσείο από την κ. Βαρέλλα, καθηγήτρια Α.Π.Θ. Στο σεμινάριο βοήθησαν εθελοντικά οι: Αριστέα Μπέσιου, Μαίρη Τερζούδη, Ηλιάνα Κονταξή.

Στη δράση παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου του Μουσείου κ. Εύη Παπαχατζοπούλου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας κ. Θέλμα Ζητωνούλη, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κων/να Χατζημίχου και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηρώ Οικονομάκη.

Η επόμενη ενότητα με θέμα «Συνθέτουμε τη γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά - Συνδυασμός τεχνικών» θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 15:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass