Το αρχαίο δράμα με τη ματιά του Παζολίνι

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 0:26

 

Σήμερα δεύτερη μέρα του αφιερώματος « το αρχαίο δράμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο» θα εστιάσει στην οπτική του Πιερ Πάολο Παζολίνι στο αρχαίο δράμα, μέσα από τις ταινίες του «Μήδεια» και «Οιδίπους Τύραννος». Χθες ο φιλόλογος – συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας έκανε εισήγηση για τις «Βάκχες. Η πρόκληση της ερμηνείας».

Προβολές: 6:30 το απόγευμα «Μήδεια» Πιερ Πάολο Παζολίνι και 8:30 το απόγευμα « Οιδίπους» Πιερ Πάολο Παζολίνι (είσοδος ελεύθερη).

Με τις παραπάνω προβολές κλείνει η διημερίδα σχετικά με την διαλεκτική αρχαίου δράματος και Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που διοργανώθηκε από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, με τη στήριξη της Europedirect – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών. Για την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ/artfools, ο χρόνος για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ μετράει αντίστροφα. ΄Ηδη ολοκληρώνεται η φάση των συμμετοχών και η προκριματική επιτροπή θα δει όλες τις ταινίες για να επιλεγούν οι καλύτερες σύμφωνα με την κρίση της για προβολή. Ο φιλόδοξος σχεδιασμός του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λάρισας, οι πολλές εκπλήξεις, τα πλούσια αφιερώματα υπόσχονται ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό δεκαήμερο από 18 έως 28 Φεβρουαρίου 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass