ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δυσοίωνο μέλλον για τους αμβυκούχους αμπελουργούς

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 23:58

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για το μέλλον των σταφυλοπαραγωγών έκρουσε ο Σύλλογος Αμβυκούχων Αμπελουργών Νομού Καρδίτσας στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Ο πρόεδρος κ. Μιλτιάδης Στεργιούλης, στην τοποθέτησή του επισήμανε πως στις τάξεις του αμπελοοινικού κόσμου επικρατεί αναστάτωση, από τα δυσβάστακτα μέτρα που θέλει να προωθήσει προς υλοποίηση η κυβέρνηση… «Μετά την ανακοίνωση επιβολής φόρου στο κρασί, αναστατώθηκε ολόκληρος ο αμπελοοινικός κόσμος με τα ψηφισθέντα να έχουν τρίμηνη αναστολή. Στο διάστημα αυτό που η Ομοσπονδία επιδιώκει κάποια ρύθμιση έτσι ώστε τα προτεινόμενα να τα αντέξει ο κλάδος μας, έρχεται η πληροφορία από τις τελωνιακές υπηρεσίες ότι προωθείται νέο νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η κατάργηση των διήμερων αδειών απόσταξης όπως ισχύει σήμερα, καθώς επίσης και της πώλησης του παραδοσιακού τσίπουρου».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεργιούλης « η άδεια θα εκδίδεται μόνον ένα 12άωρο, για 70 κιλά και για κάθε παραγωγό! Οι συνέπειες θα είναι άμεσες και καταστρεπτικές για 300.000 οικογένειες αμπελοκαλλιεργών που έχουν το καζάνι ως απαραίτητο εργαλείο. Εφόσον και όταν αυτά γίνουν πράξη κάθε διακίνηση τσίπουρου από τους αμπελουργούς παραγωγούς μας θα είναι παράνομη και θα εμπίπτει στις διατάξεις λαθρεμπορίας με βαρύτατες ποινές. Εφόσον οι παραγωγοί δε θα μπορούν οι ίδιοι να διαχειρίζονται το δικό τους σταφύλι, υποτίθεται ότι θα αναγκαστούν να το οδηγήσουν σε κάποιο οινοποιείο. Τα οινοποιεία πλέον δε θα μπορέσουν να απορροφήσουν τέτοιες ποσότητες, ενώ η σημερινή οριακή του κόστους τιμή θα κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Έτσι θα καταστεί ασύμφορη η καλλιέργεια του αμπελιού με αποτέλεσμα να καταστραφεί ο παραδοσιακός κλάδος».

Αυτά τα μέτρα θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στην παραγωγή παραδοσιακού τσίπουρου, επομένως η αντίδραση αποτελεί πλέον μονόδρομο»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass