ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 6ου Δ.Σ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ταξίδι στο παρελθόν με όχημα την ενδυμασία

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 7:34

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μια πλευρά του παραδοσιακού βίου, αυτή που έχει να κάνει με την τοπική ενδυμασία, είχαν την τύχη να γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιούν οι μαθητές με τις εκπαιδευτικούς Κουτρουμάνου Μαρία, Κοντοχρήστου Λαμπρινή και Σόνια Κοζιού, με τίτλο: Η λαϊκή παράδοση του τόπου μας μέσα από το δημοτικό τραγούδι.

Είχε προηγηθεί, η συλλογή από τα παιδιά τραγουδιών, που κατέγραψαν, ως μικροί ερευνητές, από πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας του οικείου περιβάλλοντός τους. Καθώς μια από τις βασικές μεθόδους επεξεργασίας του θέματος είναι η αξιοποίηση των προφορικών μαρτυριών και η διαρκής επικοινωνία μεταξύ των γενεών, ζητήθηκε από τα παιδιά να ρωτήσουν γονείς και παππούδες, αν διαθέτουν παραδοσιακές ενδυμασίες.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα η κ. Βάσω Κοζιού, γνωστή στην τοπική κοινωνία για την ενασχόλησή της με τον λαϊκό πολιτισμό, όπου αυτή τη φορά με την ιδιότητα της γιαγιάς έφερε κάποιες από τις τοπικές ενδυμασίες της συλλογής της.

Τα παιδιά, αφού άκουσαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και περιγραφές, παρατήρησαν και άγγιξαν μοτίβα και υφές, είδαν πώς δένεται ο κεφαλόδεσμος του μικρού κοριτσιού, της νύφης Καραγκούνας, της ηλικιωμένης. Ιδιαιτέρως ενθουσιάστηκαν από τα πανέμορφα κοσμήματα που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να περιεργαστούν από κοντά.

.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass