ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Μαχητική συγκέντρωση έξω από το «Λεβεντέρης»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2016 0:01

ΒΟΛΟΣ

Μαχητική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο Λεβεντέρης πραγματοποίησαν στις 11 χθες το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση αντιδρώντας στις νέες απολύσεις καθώς και στα σχέδια της εταιρείας να κλείσει την βιομηχανία στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το σωματείο τους από κοινού με το συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι που πήραν μέρος στην δίωρη παμβολιώτικη στάση εργασίας, από τις 10 μέχρι τις 12 το μεσημέρι που αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι του ΕΚΒ, αλλά και διοικήσεων σωματείων της περιοχής όπως της Χαλυβουργίας, της ΑΓΕΤ, του συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων, των Ηλεκτρολόγων, Θερμαστών, ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, οι επιτροπές αγώνα Επισιτισμού, Εμπορίου, Μαρινόπουλου, το συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία εργαζόμενων από την ΜΕΤΚΑ, τον Γαλανό και άλλες μεταλλοβιοτεχνίες

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου Απ. Τάκος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία έχουν συνδέσει τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της εργασίας με την αξιοπρέπεια και για τον λόγο αυτό είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο εργοστάσιο και πίσω δεν κάνουν μέχρι να νικήσουν. Ο εκπρόσωπος του ΕΚΒ Βαγγ. Χατζάρας τόνισε ότι η εταιρεία θα πρέπει τώρα να πάρει πίσω τις απολύσεις, «εμείς τους στηρίζουμε και όλοι οι φορείς της περιοχής να πάρουν πλέον τις ευθύνες τους».

Ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, που σημείωσε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι βιομήχανοι θησαύρισαν και τώρα κάνοντας χρήση όλου του αντεργατικού πλαισίου που υπάρχει θέλουν ακόμη φθηνότερη εργασία για να διατηρήσουν τα κέρδη τους. Ανέφερε ότι συνολικά ο κλάδος του Μετάλλου όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει συρρικνωθεί σχεδόν στο μισό, ότι οι εργάτες έχουν γονατίσει κάνοντας θυσίες για τους εργοδότες και πλέον δεν έχουν περιθώριο να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass