Δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2015 18:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:42

Την αποδοχή δωρεάς βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων σε συνεδρίασή της, για το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.  Πρόκειται συνολικά για 296 βιβλία.

Στοιχεία

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ιδρύθηκε το 1958 και λειτούργησε στο Δημαρχείο της πόλης. Το 1992  μεταφέρθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Όπως αναφέρεται σχετικά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη  είναι πολιτιστικός πυρήνας του νομού μας. Ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες του ανθρώπου του 21ου αιώνα με την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών όλων των πολιτών ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, οικονομική και κοινωνική κατάσταση και επιδιώκει να συμφιλιώσει μέσα από το βιβλίο και την τεχνολογία τη γνώση με τον πολιτισμό με στόχο την προετοιμασία όλων των πολιτών για την κοινωνία των πληροφοριών.  Στόχος της είναι να λειτουργεί ως τοπικό  κέντρο πληροφόρησης, να ενισχύει την αναγνωσιμότητα, να προωθεί τα θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, να ενεργεί προς κάθε κατεύθυνση για την εκπλήρωση της αποστολής της. Η Δημοτική βιβλιοθήκη μέσα από τη λειτουργία της σκοπεύει στη συγκρότηση μιας πλήρους και ενημερωμένης συλλογής που να καλύπτει όλο το φάσμα της ανθρώπινης γνώσης,  στην πρόσκτηση , επεξεργασία, διάθεση και συντήρηση του υλικού, στη συνεχή έρευνα για την εξακρίβωση των αναγκών των χρηστών,  στην παρακολούθηση και ενσωμάτωση  σε ότι αφορά  τις εξελίξεις στη Βιβλιοθηκονομία και τις επιστήμες πληροφόρησης κ.ά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass