Με Γ. Κότσιρα η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για το «Έτος Τσιτσάνη»

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2015 21:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:42

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, τον προηγούμενο μήνα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και τα 31 από τον θάνατό του (γεννήθηκε και πέθανε την ίδια ημέρα), ανακήρυξε σε πανηγυρική, λιτή εκδήλωση, το έτος 2015 σε «Έτος Τσιτσάνη». Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ' όλο το έτος τελούν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Στο πνευματικό Κέντρο της πόλης των Τρικάλων, στις 17 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη συναυλία στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Έτος Τσιτσάνη 2015».

 

Ερμηνευτές

Στο πρόγραμμα της συναυλίας με ερμηνευτές τον Γιάννη Κότσιρα,  τη Λιζέτα Καλημέρη και την  Ευτυχία  Μητρίτσα , η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» θα παρουσιάσει ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα τραγούδια του Τσιτσάνη. Του δημιουργού που σαν  πιστός εργάτης σχεδόν 50 χρόνια πάνω στο σανίδι του πάλκου χωρίς να τα θέλει όλα δικά του πήρε τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων και τις έκανε  τραγούδια, που παρά τα χρόνια που πέρασαν  παραμένουν βαθιά ριζωμένα στο νου και την καρδιά του λαού μας.

Η εκδήλωση είναι η πρώτη από μια σειρά συναυλιών, συνεδρίων, εκθέσεων και παρουσιάσεων που γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Τσιτσάνη και σκοπό έχουν να αναδείξουν το έργο και την προσφορά του σπουδαίου Τρικαλινού δημιουργού στον Ελληνικό πολιτισμό.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 8 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήδη στις παλιές φυλακές Τρικάλων συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Μουσείου Τσιτσάνη, ενός ανθρώπου που, όπως ανέφερε στον λόγο του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει το όνομά του δίπλα από το λήμμα λαϊκό τραγούδι.

Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έμεινε μόνο στην ανακήρυξη αυτή. Ζήτησε, η ίδια ενέργεια να επαναληφθεί και από την ελληνική πολιτεία, δηλαδή να «αγκαλιάσει» το Υπουργείο Πολιτισμού τις εκδηλώσεις, δείχνοντας πόση σημασία έχουν τα λόγια του Τσαρούχη, ότι «ο Τσιτσάνης είναι η μόνη απόδειξη ότι έχουμε πολιτισμό».

Η όλη λιτή εκδήλωση εμπεριείχε τις ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν την εκδήλωση, προβλήθηκε ένα 20λεπτο βίντεο, βασισμένο σε ταινία του Κ. Φέρρη για τα 10χρονα του θανάτου του Τσιτσάνη, με δηλώσεις επώνυμων για τη σπουδαιότητά του.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου, κ. Στέλιος Καραγιώργος, ανέλυσε τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2015.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass