Πρωτοβουλία για φορέα διαχείρισης υδάτων Λίμνης Πλαστήρα

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 16:39

Με την ευχή όλων η φετινή πολύ καλή αρδευτική χρονιά να επαναληφθεί και στο μέλλον, συνεδρίασε στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας το άτυπο συντονιστικό όργανο του Νομού για την διαχείριση των υδάτων της περιοχής, υπό τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο.

Η ικανοποίηση ήταν διάχυτη στους συμμετέχοντες αιρετούς της αυτοδιοίκησης, των ΤΟΕΒ και των αγροτών, καθώς η φετινή αρδευτική περίοδος ολοκληρώνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με την στάθμη του νερού στη Λίμνη Πλαστήρα να είναι ψηλά σε επίπεδα ρεκόρ!
Συγκεκριμένα, η στάθμη εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στα 786,30 μέτρα, που σημαίνει 1,3 μέτρα πάνω από το οικολογικό όριο.
Το ευχάριστο ωστόσο ήταν ότι ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Κώστας Παππάς, ανακοίνωσε πως αναλαμβάνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, άμεσα πρωτοβουλία για σύσταση φορέα διαχείρισης των υδάτων της Λίμνης Πλαστήρα, μετά και την ψήφιση των νέων διαχειριστικών σχεδίων.
Το εν λόγω αίτημα ήταν διαχρονικό για τους τοπικούς φορείς, ενώ εκφράστηκε η κοινή επιθυμία σύντομα το άτυπο Σ.Ο διαχείρισης να λάβει επίσημο χαρακτήρα.
Ο υπεύθυνος της Π.Ε. κ. Χρήστος Σταμούλης, δέχθηκε συγχαρητήρια για το επιτυχημένο συντονιστικό του έργο όλη την προηγούμενη χρονιά, ενώ σε ό,τι αφορά στην παροχέτευση νερού στον κάμπο τονίστηκε ότι θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά το επόμενο διάστημα στα 300.000 κ.μ./ ημέρα.
Να σημειωθεί ότι πλέον η τροφοδοσία αφορά μόνο στο κλειστό κύκλωμα άρδευσης και συγκεκριμένες καλλιέργειες όπως είναι τα καπνά, τα κηπευτικά και η μηδική.
Πάντως το επόμενο διήμερο που λήγει η φετινή περίοδος, στο ανοιχτό αρδευτικό κύκλωμα προγραμματίστηκε να διοχετευτούν ακόμη 400.000 κ.μ./ημέρα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass