ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Σχέδιο για πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις

Δημοσίευση: 12 Νοε 2013 1:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:50
  
ΤΡΙΚΑΛΑ
Συνεδρίασε χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου το Συντονιστικό Τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων. Η συνεδρίαση είχε ως στόχο την ετοιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων. Την καταγραφή προβλημάτων, αλλά και το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις.
Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ.Θεόδωρος Σπανός, ο οποίος αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη και ανέφερε τα εξής:
«Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την χειμερινή περίοδο. Άλλωστε αυτό είναι το νόημα της σημερινής συνάντησης, άνθρωποι και μέσα να είναι σε ετοιμότητα, έχοντας πολύτιμο σύμβουλο την εμπειρία, εν όψει χιονοπτώσεων και συνακόλουθων πλημμυρικών φαινομένων. Τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται κατά τη χειμερινή περίοδο προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο του Δήμου περιλαμβάνουν εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης του παγετού. Έπειτα και από την πολύτιμη εμπειρία όλων μας των τελευταίων ετών, συντάξαμε ένα σχέδιο όπου έχουμε ιεραρχήσει τις παρεμβάσεις είτε εντός της πόλης είτε εκτός πόλης και το οποίο έπειτα από την σημερινή συνάντηση θα στο αναθεωρήσουμε και θα το αποστείλουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες».
Ο σχεδιασμός γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις των εμπλεκομένων φορέων π.χ. τμήμα Τροχαίας, τη σπουδαιότητα της οδού από κυκλοφοριακής άποψης, τα χαρακτηριστικά της οδού από κυκλοφοριακής άποψης όπως και τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε οδό (απόλυτο υψόμετρο οδού, έκθεση οδού (ανήλιο, προσήλιο), ύπαρξη ανέμων, χιονοθύελλες κ.λπ. Σε περιπτώσεις εκτεταμένων και έντονων χιονοπτώσεων ή παγετού, τα προβλήματα, αναφέρθηκε, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία του δικτύου. Συνεπώς γίνεται ιεράρχηση των προβλημάτων με αυστηρώς αντικειμενικά κριτήρια όπως η σπουδαιότητα της οδού και του συγκεκριμένου σημείου στο δίκτυο (π.χ. αυτοκινητόδρομος, οδικός κόμβος, κ.λπ). Η κρισιμότητα της κατάστασης όπως αυτή διαπιστώνεται από τους αρμόδιους τεχνικούς, αλλά και τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό.
ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
O σχεδιασμός του Δήμου θα κινηθεί σε δύο σενάρια. Όσον αφορά το σενάριο Α σε περίπτωση χιονόπτωσης μόνο στις ορεινές περιοχές του Δήμου. Στα πλαίσια του σεναρίου Β σε περίπτωση σφοδρής χιονόπτωσης σε όλη την περιοχή του Δήμου τότε προτεραιότητα θα δοθεί στις εξής οδούς της πόλης με βάση την σπουδαιότητα της οδού, όπως Περιφερειακοί οδοί, αποχιονισμό του Νοσοκομείου, αποχιονισμό της Αστυνομικής Δ/νσης Τρικάλων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλπ.
Για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την χειμερινή περίοδο, θα πρέπει να ληφθούν κάποια προληπτικά μέτρα, όπως συντήρηση – έλεγχος μηχανημάτων, προμήθεια απαραίτητων υλικών (αλάτι , ψηφίδα), ενημέρωση προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για τα μέτρα πρόληψης και τις ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων στις περιοχές ευθύνης τους, όπως τέλος και ενημέρωση πολιτών μέσω δελτίων τύπου και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Σημαντικός παράγοντας, αναφέρθηκε ακόμα, για τον συντονισμό και την άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων της χειμερινής περιόδου είναι η συμμετοχή και η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass