«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»

Κάλεσμα Παπαχρήστου για μαζική απεργιακή συμμετοχή καθηγητών

Δημοσίευση: 06 Απρ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:24
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των καθηγητών του νομού Καρδίτσας στην πανελλαδική κινητοποίηση της 18ης Απριλίου 2013 απηύθηνε χθες ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστος μέσω συνέντευξης τύπου που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ.
Αναφερόμενος στα νέα ζητήματα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της σύνδεσής της με τον μισθό ο γνωστός συνδικαλιστής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί την χειραγώγησή τους τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία είναι αντίθετη και θα αγωνιστεί σκληρά για να εισακουστούν οι διαμαρτυρίες της.
Ποιο αναλυτικά ο κ. Παπαχρήστος επισήμανε στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων τα εξής: «Καλούμε τους συναδέλφους να δηλώσουν δυναμικά όχι στα μέτρα της Κυβέρνησης, όχι στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, όχι στην πτώση του παρερχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονα σχολεία χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, με λίγους καθηγητές, χωρίς σύγχρονα βιβλία. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τις περικοπές στο χώρο της εκπαίδευσης και στο χώρο της υγείας. Ακόμα και σε περίοδο κρίσης καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει τις περικοπές που επιχειρείται να γίνουν στο χώρο της παιδείας και στο χώρο της υγείας. Η αντίδρασή μας θα είναι σθεναρή ενάντια σε αυτές τις επιλογές. Με αντιεπιστημονικά κριτήρια προχωρεί η Κυβέρνηση στις προαγωγές με ποσόστωση λες και γνωρίζει εκ των προτέρων πόσοι είναι ικανοί και πόσοι είναι ανίκανοι για να πάρουν το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη με τη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό, είμαστε αντίθετοι στη επιχειρούμενη χειραγώγηση. Οι θέσεις του κλάδου είναι ναι στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της εκπαιδευτικής μονάδας και των εκπαιδευτικών δομών σύμφωνα με το 8ο Συνέδριο όχι όμως στην αξιολόγηση- χειραγώγηση του εκπαιδευτικού που στόχο έχει την μισθολογική του υποβάθμιση και την έλλειψη παιδαγωγικής ελευθερίας».      
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass