ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Ανθρώπων έργα...

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2015 0:42

Την ποινική δίωξη των υπευθύνων ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις του Βόλου, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «μέλη του σωματείου «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου» πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό επιτόπιο έλεγχο στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην περιοχή Γλαφυρές στο Βόλο. Η πόρτα του καταφυγίου ήταν ανοιχτή, ζώα βρίσκονταν μέσα και έξω από τον χώρο και παρόντα ήταν δύο άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν υπάλληλος του καταφυγίου. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη υποσιτισμένων σκυλιών και ένα νεκρό σκυλί με σκουλήκια και μύγες πάνω του και έντονη μυρωδιά. Ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου για την άθλια κατάσταση των ζώων. Επίσης, η περισυλλογή αδέσποτων ζώων που πραγματοποιείται γίνεται αδιάκριτα και χωρίς προϋποθέσεις. Δυστυχώς πάλι επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουμε θίξει και σε προηγούμενες χρονικές περιόδους και δεν εισακουστήκαμε. Απαιτούμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την άμεση προστασία των ζώων».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φιλοζωικών οργανώσεων, διοργανώνεται σήμερα στις 2 μ.μ. στο Δημαρχείο του Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στόχος των διαδηλωτών είναι να απαιτήσουμε:

* Να παρθούν άμεσα μέτρα διάσωσης αυτών των σκυλιών με τη συνδρομή των φιλοζωικών οργανώσεων, εθελοντών κτηνιάτρων και απλών πολιτών.

* Να θεωρηθεί έκπτωτος ο ανάδοχος ιδιώτης που είναι υπεύθυνος για το κυνοκομείο και να αναλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με υλική υποστήριξη (τροφές, φάρμακα, κτηνίατροι κλπ) από τον Δήμο.

* Η δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους τη δουλειά της και να αποδώσει όλες τις ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για αυτό το έγκλημα.

* Να σταματήσουν οι μηνύσεις των κ. Μπέου – Μπατζιάκα ενάντια στις φιλοζωικές οργανώσεις που κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass