ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Έρχονται προσφυγές από πρώην διοικητές νοσοκομείων;

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2016 1:22

 

Το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Υγείας επέλεξε να τους παύσει από τα καθήκοντά τους στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, αφήνουν ανοιχτό ορισμένοι από τους πρώην διοικητές νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ.

Την ίδια στιγμή, η άρνηση του υπουργείου να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο της αξιολόγησής τους από τη διοίκηση της ΥΠΕ αλλά και για την αιτιολόγηση της βαθμολογίας τους από την επιτροπή του υπουργείου στα μέλη της οποίας παραχώρησαν συνέντευξη πριν παυθούν τελικά από τα καθήκοντά τους, έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών πρώην διοικητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην διοικητών των νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ έχουν ζητήσει από τη διοίκηση της υγειονομικής υπηρεσίας την αξιολόγηση στην οποία είχε προβεί το περασμένο Φθινόπωρο και την οποία η ΥΠΕ προώθησε στη συνέχεια στο υπουργείο Υγείας.

Ο διοικητής της ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου, παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στο υπουργείο Υγείας, από το οποίο μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Επισημαίνεται ότι αριθμός πρώην διοικητών νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ, όπως για παράδειγμα οι πρώην διοικητές στα νοσοκομεία Καρδίτσας (Δάλλα), Λειβαδιάς (Ρουσόπουλος) και Θήβας (Δεσύλλας), έχουν υποβάλλει εκ νέου αίτηση διορισμού σε θέση διοικητή, καθώς οι προϋποθέσεις που όρισε στη σχετική προκήρυξη το υπουργείο είναι οι ίδιες με την προηγούμενη προκήρυξη, οπότε και κρίθηκαν ικανοί να γίνουν διοικητές.

Ορισμένοι από τους συγκεκριμένους πρώην διοικητές, επιφυλάσσονται για τη στάση που θα κρατήσουν, αναμένοντας και τις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την επιλογή των νέων διευθυντών.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αθήνας, αριθμός πρώην διοικητών νοσοκομείων της Αττικής, έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου για την παύση από τα καθήκοντά τους και ασκώντας ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικούν την επιστροφή στις θέσεις τους.

Στην πορεία μάλιστα της δικαστικής αυτής διαμάχης, οι προσφεύγοντες προτίθενται να διεκδικήσουν και αποζημιώσεις. Οι πρώτες αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες μέρες.

Οι προσφυγές έγιναν ατομικά, αλλά είχαν προηγηθεί συναντήσεις και συνεννοήσεις των πρώην διοικητών.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass