ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Άκαρπη η συνάντηση με γιατρούς

* …Επιμένουν απεργιακά οι μηχανικοί

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2016 0:30

ΑΘΗΝΑ

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι γιατροί μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο.

Οι γιατροί, που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, απορρίπτουν τις διορθωτικές προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την πρώτη πενταετία, υποστηρίζοντας «ότι αυτό δεν αφορά τον ιατρικό κόσμο, για τον οποίο μετά το αγροτικό και την ειδικότητα θα έχει παρέλθει η ευνοϊκή πενταετία», όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε κατάληψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας προχώρησε μερίδα των μελών του Ιατρικού Συλλόγου που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Οι γιατροί και οι υγειονομικοί υπάλληλοι διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα: "Όχι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης - Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους".

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας έχει αποφασίσει 24ωρη αποχή, υποστηρίζοντας ότι το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί ταφόπλακα.

Την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προγραμματίζει συγκέντρωση - κατάληψη από μέλη των δ.σ. συμβουλίων και εργαζομένων Σωματείων της Αττικής έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί συνεχίζουν την απεργία - αποχή από την συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο, από χθες έως 29/1/2016.

«Οι Έλληνες μηχανικοί συνεχίζουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο του ασφαλιστικού που παρουσίασε το υπουργείο εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, χαρακτηρίζοντάς τον «αγώνα για την επιβίωση».

Όπως ανέφερε: «η αρχική πρόταση της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό οδηγεί άμεσα εκτός επαγγέλματος ή εκτός Ελλάδος κάθε μηχανικό, κάθε επιστήμονα, κάθε ελεύθερο επαγγελματία, κάθε αυτοαπασχολούμενο. Αν περάσει αυτός ο σχεδιασμός, το κράτος θα ζητά να εισπράξει, μόνο για εισφορές και φόρο εισοδήματος, από τον καθένα μας κατ' ελάχιστο το 70% του εισοδήματος που για πολλές περιπτώσεις επιστημόνων αυξάνεται σε ποσοστά από 80% ως και 130%. Δηλαδή θα δουλεύουμε, θα πληρώνουμε όσα βγάζουμε και θα χρωστάμε και από πάνω. Γιατί να συνεχίσει οποιοσδήποτε να δουλεύει;»

Μάλιστα, απέστειλε επιστολή, εκ μέρους όλων των επιστημονικών φορέων, προς τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να ζητήσουν την αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τις θέσεις και τις προτάσεις των επιστημόνων.

Σε αυτή την επιστολή ανταποκρίθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον επικεφαλής του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Σταύρο Θεοδωράκη και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς τις επόμενες ημέρες.

«Ο κοινός αγώνας που κάνουμε, όλοι οι φορείς των επιστημόνων, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι απλά για την επιβίωσή μας. Για να μην κλείσουμε. Ξεκαθαρίσαμε ότι οποιοδήποτε σχέδιο στοχεύει να εισπράξει από τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες περισσότερο από το 40% του εισοδήματος θα αποτύχει στην πράξη. Αν περάσει αυτό το ασφαλιστικό η χώρα θα μείνει χωρίς μηχανικούς, χωρίς γιατρούς, χωρίς δικηγόρους, χωρίς φαρμακοποιούς, χωρίς οικονομολόγους, χωρίς όλους αυτούς που στηρίζουν καθημερινά την κοινωνία και την οικονομία, οι οποίοι δεν θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Αν καταρρεύσουν όλοι οι συγκεκριμένοι κλάδοι, δεν θα μείνει αύριο τίποτα όρθιο στην ελληνική κοινωνία», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Όπως έγινε γνωστό, οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό διευρύνεται, καθώς αντιδρούν συντονισμένα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ και δεκάδες άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Οι μηχανικοί στηρίζουν τις κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δεκάδων φορέων του χώρου της Υγείας στην Αθήνα.

Το ΤΕΕ και οι μηχανικοί συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων σημερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης συντονίζονται με όλους τους φορείς και τους κλάδους για την γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη, προετοιμάζοντας πανελλαδική αποχή και μαζική κινητοποίηση για την ημέρα; της γενικής απεργίας, μαζί με όλους τους επιστημονικούς φορείς, τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass