Οδηγός Κέντρου Υγείας στη Μαγνησία πλήρωσε από την τσέπη του τη βενζίνη σε ασθενοφόρο

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 14:13 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Φεβ 2016 14:19

Απλήρωτοι παραμένουν για μήνες γιατροί, εργαζόμενοι και συμβασιούχες καθαρίστριες στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, ενώ με αργά βήματα επιχειρείται η αντιμετώπιση των λειτουργικών τους προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα οι γιατροί των Κέντρων Υγείας έχουν να πληρωθούν για τις εφημερίες τους από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ από το καλοκαίρι είναι απλήρωτες τόσο οι συμβασιούχες καθαρίστριες στα περιφερειακά ιατρεία όσο και οι εργαζόμενοι για τις υπερωρίες που έκαναν.

Στο μεταξύ με αργούς ρυθμούς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα λειτουργίας. Έτσι τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια στα περισσότερα Κέντρα Υγείας δεν λειτουργούν, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει η σύμβαση για την προμήθεια των ασθενοφόρων με βενζίνη.

Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Νέλη Χονδρογιάννη, «οδηγός ασθενοφόρου έβαλε χρήματα από την τσέπη του για να  κινήσει το ασθενοφόρο από την πόλη στο Κέντρο Υγείας αφού υπήρχε ο κίνδυνος να τον αφήσει το όχημα στη μέση του δρόμου. Και δεν αποκλείεται τώρα αυτό το ποσό να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι, αν δεν εγκριθεί η δαπάνη από το Δημόσιο, αφού ακόμη δεν υπάρχει σύμβαση. Αλλά και τι θα γίνει; Δεν θα έχουν τα ασθενοφόρα βενζίνη για να μεταβούν σε ένα έκτακτο περιστατικό που θα κληθούν;».

Η ίδια πρόσθεσε πως στα θετικά νέα των τελευταίων ημερών περιλαμβάνεται η προμήθεια οξυγόνου, τόνερ, ενώ το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής επισκευάστηκε στο συνεργείο. Είναι όμως πολύ αργά αυτά τα βήματα και εκκρεμούν και άλλα ζητήματα.

Οι παιδίατροι

Και δεύτερο μόνιμο παιδίατρο απέκτησε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Η πρόσληψη της παιδιάτρου έγινε πριν μερικές ημέρες, ωστόσο θα πάρει άδεια λόγω γέννας. Το Κ.Υ. έχει και άλλη παιδίατρο, που εξυπηρετεί τον κόσμο, καθώς αυτή την περίοδο οι ιώσεις είναι πολλές.

Ωστόσο χωρίς παιδίατρο παραμένει το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όπου η μόνιμη παιδίατρος έχει αποσπαστεί από το καλοκαίρι στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Επομένως τα Κέντρα Υγείας προσλαμβάνουν γιατρούς, αλλά είτε με τις μετακινήσεις προς τα Νοσοκομεία, όπου υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς, είτε με άδειες πάλι μένουν χωρίς ιατρικό προσωπικό.

Πηγή: e-thessalia.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass