ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΥΦΕΣΗ ΤΗΣ, ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού με τον ιό γρίπης 35χρονη Λαρισαία

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 0:14

 

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας 35χρονη Λαρισαία με επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της γρίπης.

Εν τω μεταξύ, θετικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τα δύο προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης που έχουν καταγραφεί στη ΜΕΘ του ΠΓΝΛ.

Ειδικότερα, ο ένας ασθενής έχει ήδη βγει από τη ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση της υγείας τους βελτιώθηκε, ενώ ο δεύτερος ασθενής εξακολουθεί μεν να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με την κατάσταση της υγείας του όμως να εξελίσσεται ευνοϊκά.

Την ίδια στιγμή, σε πανελλαδικό επίπεδο, φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή ύφεση της γρίπης, γεγονός που αξιολογείται από τα δηλωμένα περιστατικά στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα, στους 129 ανέρχονται οι νεκροί από τη γρίπη, στις ΜΕΘ χθες νοσηλεύονταν 103 άνθρωποι με σοβαρές επιπλοκές, ενώ συνολικά από την ώρα που ξεκίνησε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί στην Εντατική 365 άτομα. Εξ αυτών, τα 23 ήταν παιδιά. Στους 129 θανάτους καταγράφονται και έξι παιδιά.

Όπως προκύπτει από την επιδημιολογική επιτήρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η γρίπη εμφανίζει σαφή σημάδια υποχώρησης. Ο αριθμός των ασθενών με βαριά κλινική εικόνα που χρειάζεται οπωσδήποτε νοσηλεία σε ΜΕΘ έχει συρρικνωθεί. Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας, στις ΜΕΘ όλης της χώρας νοσηλεύονταν 106 ασθενείς (σε σύνολο 440 κλινών ΜΕΘ που έχει η χώρα).

Το καμπανάκι κινδύνου όμως στους γιατρούς έχει χτυπήσει φέτος η νοσογόνος παχυσαρκία, καθώς πολλοί ασθενείς με το εν λόγω υποκείμενο νόσημα έχουν καταλήξει. Δύο περιπτώσεις μάλιστα που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τους επιστήμονες αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι οι θάνατοι νέων ανθρώπων με νοσογόνο παχυσαρκία, στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Καλαμάτας.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass