ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Επί ποδός οι δομές της 5ης ΥΠΕ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2016 0:47

 

Άμεση και πολύμορφη υπήρξε η δραστηριοποίηση πολλών δομών της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μετά τον εγκλωβισμό εκατοντάδων προσφύγων από τη Συρία και άλλες χώρες σε διάσπαρτα σημεία της Θεσσαλίας τις προηγούμενες μέρες.

Από το βράδυ της περασμένης Τρίτης ξεκίνησε μια πολύπλευρη προσπάθεια αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που παρουσιάστηκαν, σε συνεργασία με τους δήμους αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις που έσπευσαν να συνδράμουν τους πρόσφυγες.

Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολο Κομνό, οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία του νοσοκομείου έφτιαξαν μερικές εκατοντάδες πρόχειρα γεύματα που στάλθηκαν στα Τέμπη, ενώ γιατροί του ίδιου νοσοκομείου βρέθηκαν στον πρόχειρο καταυλισμό των προσφύγων και εξέτασαν μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών και μεγαλύτερων σε ηλικία προσφύγων που παρουσίαζαν συμπτώματα πυρετού, έντονου βήχα ή και γαστρεντερίτιδας.

Συνέστησαν μάλιστα στους γονείς δύο παιδιών και σε μία έγκυο μετανάστρια να κάνουν ενδελεχείς εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Τελικά, τα δύο παιδιά δεν ήρθαν στο νοσοκομείο, ενώ η έγκυος γυναίκα επισκέφτηκε το ΓΝΛ, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Επί ποδός βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Γόννων, όπου έφτασαν και εξετάστηκαν πολλά παιδιά αλλά και δύο γυναίκες. Αφού τους προσφέρθηκε η απαραίτητη βοήθεια, οι πρόσφυγες αναχώρησαν και πάλι για να συναντηθούν με τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους.

Δομές της 5ης ΥΠΕ δραστηριοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας στους πρόσφυγες που από το Μουργκάνι Τρικάλων μεταφέρθηκαν προχθές το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του απλού κόσμου στον άλλο πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων που δημιουργήθηκε στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, κοντά στα Φάρσαλα και στον οποίο κατέλυσαν επίσης εκατοντάδες μετανάστες. Στον χώρο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Καρδίτσας μαζί με γιατρούς της νοσηλευτικής μονάδας, ενώ τις υπηρεσίες του πρόσφερε και ο τοπικός αγροτικός γιατρός.

Στους χώρους όπου φιλοξενούνται αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες σε όλη τη Θεσσαλία περιόδευσε χθες, καταγράφοντας την κατάσταση σε υγειονομικό επίπεδο, ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Μιχάλης Βενιζέλος, ώστε να δοθούν λύσεις όπου είναι εφικτές.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass