ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Παρουσία γονέων η εξέταση των παιδιών

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2016 11:48

 

Σε συνέχεια μεγάλου αριθμού αναφορών και ερωτημάτων, ο Συνήγορος του Πολίτη υποστήριξε προς το Υπουργείο Υγείας την άποψη, ότι θα πρέπει να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται από τους επαγγελματίες υγείας η παρουσία των γονέων /κηδεμόνων κατά τη διενέργεια ιατρικών πράξεων στα ανήλικα παιδιά τους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας κατέθεσε τον προβληματισμό και τις θέσεις του σχετικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης των γονέων κατά τη διενέργεια απλών ιατρικών πράξεων στα παιδιά τους από τους επαγγελματίες υγείας.

Η Αρχή πρότεινε την ενθάρρυνση από τους επαγγελματίες υγείας της παρουσίας του γονέα/συνοδού κατά την τέλεση ιατρικών πράξεων στα παιδιά τους, υπό προϋποθέσεις.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε τον Συνήγορο του Πολίτη ότι συμφωνεί με τις θέσεις του, γνωστοποιώντας παράλληλα τις απόψεις της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, οι οποίες είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτές της Αρχής.

Αποκλεισμός του γονέα θα πρέπει να λαμβάνει χώρα μόνο με ειδική κατά περίπτωση αιτιολόγηση εκ μέρους των επαγγελματιών υγείας, λόγω της φύσης της πράξης ή εφόσον αποδεικνύεται ότι η παρουσία του δημιουργεί πραγματικά προσκόμματα στη διαδικασία ή προσκρούει στη διαφορετική επιθυμία των εφήβων.

Τελικά εκδόθηκε σχετική απόφαση του ΚΕΣΥ, που έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας και προωθήθηκε σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass