ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ

Παρατείνεται η θητεία της διοίκησης των νοσοκομείων

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 0:15

 

Λύνονται τα χέρια των διοικούντων τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς αποφασίστηκε η επί τρίμηνο παράταση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου που όπως είναι γνωστό έληξε στις 5 Φεβρουαρίου.

Έτσι, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί – τουλάχιστο για τους επόμενους δύο μήνες – να συνεδριάζει και να λαμβάνει νόμιμα αποφάσεις, μέσω των οποίων θα λυθούν τα πολλά λειτουργικά ζητήματα που προκάλεσε αφενός η απουσία διοικητή και αναπληρωτών διοικητών από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και αφετέρου η λήξη της θητείας των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου στις 5 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο των Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείων της Λάρισας, με μεγάλο αριθμών θεμάτων στην ημερήσια διάταξή του, αφού η προηγούμενη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε πριν την 5η Φεβρουαρίου.

Εκείνο που μένει πλέον είναι η τοποθέτηση του νέου διοικητή των διασυνδεόμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως και των αναπληρωτών διοικητών του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείων, αντίστοιχα.

Σύμφωνα δε με όσα ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο από τη Λάρισα ο συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, η τοποθέτηση των νέων διοικητών θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες, αρχικά στα νοσοκομεία των νησιών, ακολούθως στα μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας – μεταξύ των οποίων και αυτό της Λάρισας -, στη συνέχεια στα νοσοκομεία του κέντρου και, τελικά, στα γενικά νοσοκομεία.

Αν ισχύσει το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, είναι θέμα λίγων εβδομάδων η τοποθέτηση διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετά η τοποθέτηση διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, τη στιγμή που από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου δεν υπάρχει εκπρόσωπος του ΓΝΛ στο κοινό διοικητικό συμβούλιο των δύο νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο προσεχούς νομοθετικής του παρέμβασης, να προχωρήσει σε διαχωρισμό των δύο νοσοκομείων, παραχωρώντας εκ νέου αυτοτέλεια στο «Κουτλιμπάνειο».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass