ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μέχρι και στο 70% η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων!

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2016 0:26

 

Διευκρινίσεις σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων δίνει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών πολιτών.

Η αύξηση οφείλεται στην επιπλέον επιβάρυνση του ασφαλισμένου που προκύπτει από τη διαφορά τιμής μεταξύ ενός πρωτότυπου και ενός γενοσήμου φαρμάκου και σε ορισμένες ακραίες περιστάσεις η συμμετοχή του ασφαλισμένου φτάνει και το... 70%!

Όπως, ειδικότερα, καθιστά σαφές ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, «από την 1/2/2016 με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας έχει αλλάξει η συμμετοχή των γενοσήμων φαρμάκων σε σχέση με τα πρωτότυπα.

Έτσι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά τιμής μεταξύ ενός πρωτοτύπου και ενός αντιγράφου τόσο μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση του ασφαλισμένου.

Υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις όπου η συνολική αξία των φαρμάκων είναι 26 ευρώ και η συμμετοχή που πληρώνει ο ασφαλισμένος είναι 20 ευρώ.

Για να μην υπάρξουν περαιτέρω αμφιβολίες και επιφυλάξεις ο σύλλογος μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα στον καθένα παρουσιάζοντας στοιχεία τιμών, συμμετοχών για όλα τα φάρμακα και όλες τις θεραπείες», καταλήγει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασφαλισμένου – τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας – που έφτασε έξαλλος χθες στα γραφεία της «Ε», προσκομίζοντας τις αποδείξεις για την αγορά των ίδιων φαρμάκων που προμηθεύεται χρόνια ως καρδιοπαθής.

Έτσι, ενώ τον προηγούμενο μήνα το πληρωτέο ποσό για τον ασφαλισμένο ήταν 10,01 ευρώ, αυτό το μήνα, για το ίδιο φάρμακο, πλήρωσε 14,45 ευρώ.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass