ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Κάλεσμα για εθελοντική προσφορά υπέρ των προσφύγων

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 0:18

 

Κάλεσμα στους γιατρούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας των υγειονομικών μονάδων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που προέρχεται από το κύμα των προσφύγων που διέρχονται τους τελευταίους μήνες από τη χώρα, απευθύνει ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Μιχάλης Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη για την ελληνική πραγματικότητα κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης προερχόμενη από το κύμα προσφύγων που διέρχονται από τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.

Θεωρώ ότι η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών υγείας στην αντιμετώπιση της είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Είναι πράξη ανθρωπισμού, πράξη προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας προς ένα κύμα ανθρώπινων ψυχών που βρίσκεται πραγματικά σε μια δεινή θέση και μάλιστα χωρίς να ευθύνεται για αυτή.

Ζητώ τη συμμετοχή σας στα κλιμάκια εθελοντών για την προσφορά των επιστημονικών σας γνώσεων και πρακτικών που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών υγείας αυτών των ανθρώπων σε συνεργασία με όλους τους συναδέλφους - επαγγελματίες υγείας, τα μέλη των συλλόγων και άλλων εθελοντικών οργανώσεων για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος, πάντα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την 5η ΥΠΕ.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να γίνουμε ωφέλιμοι και χρήσιμοι για μια ομάδα αναξιοπαθούντων ανθρώπων διαφορετικών εθνικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών που μάχονται για την ίδια τη ζωή. Γιατί πάνω απ' όλα οφείλουμε να είμαστε επαγγελματίες του χώρου της υγείας που κατεξοχήν διέπεται από ανθρωπιστικές και ιπποκρατικές αξίες, που τόσο απουσιάζουν στην εποχή μας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας την οποία και θεωρώ δεδομένη διότι από τη συμμετοχή όλων θα κριθούμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass