Λύσεις για το ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισίας από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2016 20:30 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Μαρ 2016 21:09

Με προσλήψεις απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους εργαζόμενους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οι οποίοι του έθεσαν το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Ο υπουργός Υγείας που επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο, παρουσίασε τις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας για τη σταθεροποίηση του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων μέσα στο 2016 και ανέλυσε το πλάνο προσλήψεων σε μόνιμο και επικουρικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των προκηρύξεων, τοποθετούνται στο νοσοκομείο 12 μόνιμοι εργαζόμενοι (ακτινοφυσικός, νοσηλευτές, τεχνολόγοι εργαστηρίων κ.α.) ενώ με τη νέα κατανομή της προκήρυξης που θα ακολουθήσει (2.440 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού) θα υπάρξει πρόβλεψη για 18 θέσεις στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Εκτός από αυτές τις 30 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προβλέπεται η πρόσληψη 10 ατόμων επικουρικού προσωπικού, ενώ το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με ακόμα 10 εργαζόμενους, 9 νοσηλευτές και έναν γιατρό, προκειμένου να ανοίξουν 3 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου, τα ζητήματα της έλλειψης σε ειδικευόμενους γιατρούς, τη μεγάλη λίστα αναμονής για ακτινοθεραπείες και της αναμόρφωσης του Οργανισμού.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ξανθός περιόδευσε στα περισσότερα τμήματα και τις κλινικές και συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και το υπόλοιπο προσωπικό στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου όπου διεξήχθη αναλυτική συζήτηση.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην υποστελεχωμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου από τις 12 κλίνες λειτουργούν μόνο οι 6 λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και στο πρόβλημα της οδικής και συγκοινωνιακής πρόσβασης στο νοσοκομείο.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της συγκοινωνίας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι για την καλύτερη πρόσβαση στο νοσοκομείο έχει δρομολογηθεί η βελτίωση του οδικού δικτύου (έργο εγκεκριμένο και χρηματοδοτούμενο από το δήμο Κηφισιάς). Επίσης η 1η ΥΠΕ έχει προτείνει τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας του νοσοκομείου με τον ΟΑΣΑ για την επιδότηση λεωφορειακής γραμμής μεταξύ της πλατείας Αττικής και του νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς των εργαζόμενων σε όλες τις βάρδιες και όλες τις ημέρες.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποτελεί προτεραιότητα να αξιοποιηθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τόσο το έμπειρο προσωπικό, όσο και η εξαιρετική υποδομή του νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ογκολογίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass