ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

Διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων με διεθνή αναγνώριση στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2016 1:10

 

 

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του τριήμερου 8ου κατά σειρά Διεθνούς Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας το οποίο διοργανώνουν στο Larissa Imperial το Ινστιτούτο Εσωτερικής Παθολογίας και Ηπατολογίας, και η Παθολογική Κλινική και το Ομώνυμο Ερευνητικό Εργαστήριο Παθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Ήπατος και τον Ελληνικό Οργανισμό Εγκεφαλικών, υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει ως επίσημη γλώσσα την αγγλική.

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του συνεδρίου, όπου τους παριστάμενους Έλληνες και ξένους επιστήμονες καλωσόρισε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθηγητής Γεώργιος Νταλέκος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών, Κώστας Βέμμος, στη συνεχόμενη ανά έτος αναβάθμιση του επιπέδου του συγκεκριμένου συνεδρίου, επισημαίνοντας ότι το 22% των θανάτων που σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας συμβαίνουν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ ανά έτος!

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα ενός συνεδρίου σε καιρούς οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χαράλαμπος Μπιλίνης τόνισε ότι μετά από οκτώ διοργανώσεις το Διεθνές Συνέδριο Εσωτερικής Παθολογίας είναι πλέον θεσμός.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης, αναφέρθηκε στο ογκώδες και άκρως ποιοτικό έργο που προσφέρουν ο καθηγητής Γεώργιος Νταλέκος και οι συνεργάτες του, τονίζοντας τη βεβαιότητά του ότι με το υψηλό επίπεδο του συνεδρίου θα θεσπιστούν νέα πρωτόκολλα διάγνωσης και θεραπείας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Νέστορας Αντωνίου και ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Αναγνωστόπουλος.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass