ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πολύτιμη η εκπαίδευση του πληθυσμού στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2016 14:24

 

Σεμινάριο αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής, που θα συμβεί εκτός νοσοκομείου και χρήσης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, πραγματοποιήθηκε στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Στρατιωτικοί, μέλη των οικογενειών τους αλλά και πολίτες της Λάρισας από διάφορες επαγγελματικές ομάδες ενημερώθηκαν, αρχικά θεωρητικά και στη συνέχεια ασκήθηκαν σε προπλάσματα, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε συνάνθρωπό τους που τυχόν εκδηλώσει επεισόδιο καρδιακής ανακοπής εξωνοσοκομειακά.

Το σεμινάριο έγινε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ΕRC) και οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικό με ισχύ ανά την Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι ήταν από τα πρώτα σεμινάρια ανά την Ελλάδα που διεξάγονται με τις νέες αναθεωρημένες οδηγίες, το νέο βιβλίο αλλά και το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ERC.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια του σεμιναρίου, η εκπαίδευση των πολιτών αλλά και η παρουσία απινιδωτών σε πολυσύχναστούς χώρους και αθλητικά κέντρα αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης των ανθρώπων που εκδηλώσουν καρδιακή ανακοπή. Σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Νορβηγία, με πάνω από το μισό του πληθυσμού τους να είναι εκπαιδευμένο κατάλληλα και με δεδομένη τη μέριμνα για ύπαρξη απινιδωτών, οι άνθρωποι που θα ζήσουν μετά από επεισόδιο καρδιακής ανακοπής εξωνοσοκομειακά αγγίζει το 50%, αντίθετα σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 5%. Αξίζει λοιπόν κανείς να αφιερώσει ένα πρωινό και ελάχιστα χρήματα (10 ευρώ) για να μπορέσει, αν χρειαστεί, να σώσει έναν συνάνθρωπό του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass