ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΓΝΛ

«Ευφάνταστα, προσβλητικά και αστήρικτα τα επιχειρήματα της Ενωτικής Συνεργασίας»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2016 0:24

 

Την απάντησή της σε όσα υποστηρίζει η Ενωτική Συνεργασία Ιατρών ΕΣΥ σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές στον Σύλλογο Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, δίνει με ανακοίνωσή της η πλειοψηφούσα παράταξη Ανεξάρτητη Συνεργασία Ιατρών ΕΣΥ, κάνοντας λόγο για ευφάνταστα, προσβλητικά και αστήρικτα επιχειρήματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές και μία εβδομάδα μετά το πρώτο Δ. Σ., είδε το φως της δημοσιότητας, ανακοίνωση της μιας εκ των δύο ανθυποψήφιων παρατάξεων, της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ, στην οποία η παράταξή μας κατηγορείται για «τακτικισμούς και μεθοδεύσεις», στις οποίες δήθεν «υπέκυψαν» οι συνάδελφοί μας. Ταυτόχρονα επιχειρείται να αμφισβητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, που μας ανέδειξε πρώτους και να δυναμιτισθεί το συνεργατικό κλίμα, με ευφάνταστα, προσβλητικά και αστήρικτα επιχειρήματα.

Συγκεκριμένα:

Αναφέρεται «ότι η μη προσέλευση των εκλεγμένων μελών της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ σε συγκρότηση Δ.Σ., οφείλεται σε συγκεκριμένη θέση και στάση». Στην επίδοση δηλαδή με δικαστικό κλητήρα της πρόσκλησής τους. Πώς αλλιώς όμως θα εξασφαλίζονταν, το γεγονός της πρόσκλησής τους, αφού δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα και αρνούνταν να παραλάβουν τις προσκλητήριες επιστολές, όταν μάλιστα την επόμενη μέρα έληγε η καταστατική προθεσμία για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ.; Ή μήπως ακριβώς αυτό επεδίωκαν. Την ακύρωση δηλαδή των εκλογών, λόγω μη έγκαιρης συγκρότησης Δ.Σ.;

Στις εκλογές συμμετείχαν τρεις παρατάξεις. Η παράταξή μας και η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, για την εκλογή Δ.Σ. και Ε.Ε. και η παράταξή μας και η ΔΗΠΑΚ, για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΟΕΝΓΕ. Μάλιστα ένας εκ των υποψηφίων συμμετείχε στα ψηφοδέλτια και των δύο ανθυποψήφιων παρατάξεων. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου μας, στις εκλογές συμμετέχουν παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι, σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ή ανεξάρτητοι. Πού στηρίζεται λοιπόν η κατηγορία, ότι δεν συμφωνήσαμε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, την ώρα που ήταν γνωστό, ότι η ΔΗΠΑΚ τουλάχιστον, θα κατέβαζε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, όπως είχε άλλωστε καταστατικό δικαίωμα;

Αναφέρεται ότι «δεν υπήρχε παραβάν στην εκλογική διαδικασία». Υπονοούν μήπως ότι εμείς διαθέταμε κάποιο παραβάν και δεν το παραχωρήσαμε; ή ότι εξ αυτού του λόγου, ελέγχονταν και επηρεάζονταν οι ψηφοφόροι; πράγμα προσβλητικό για τους συναδέλφους μας.

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια και τους προσβλητικούς υπαινιγμούς, εις βάρος της προέδρου του σωματείου, «ότι τα διαφύλαξε μέρες ολόκληρες στο σπίτι της», έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Τα ψηφοδέλτια παραδόθηκαν, μετά την καταμέτρησή τους και αφού δεν υπήρξε καμιά ένσταση, ούτε επί της εγκυρότητας, ούτε επί της εκλογικής διαδικασίας, στην πλειοψηφήσασα της παράταξής μας, από το δικαστικό αντιπρόσωπο και πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Γραφεία, παρά τα προβλεπόμενα από τη συνδικαλιστική νομοθεσία και τη μόνιμη διεκδίκησή τους, ποτέ δεν παραχωρήθηκαν και επομένως ούτε ψηφοδέλτια στα γραφεία θα μπορούσαν να υπάρχουν. Θα έπρεπε λοιπόν σύμφωνα με την άποψή τους, η πρόεδρος να πηγαινοφέρνει τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια καθημερινά ή να τρέχει να τα φέρνει οποτεδήποτε, όπως μετ’ επιφάσεως της απαιτήθηκε. Εν τέλει τα ψηφοδέλτια ελέγχθηκαν όπως συναποφασίσθηκε από τους νομικούς εκπροσώπους των παρατάξεων, δεν αμφισβητήθηκαν, φωτοτυπήθηκαν και αντί να πάμε μπροστά και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να προστατέψουμε το Νοσοκομείο μας, που υποβαθμίζεται σταθερά, την αξιοπρέπεια μας και τον ρόλο μας, απέναντι στη ζοφερή κατάσταση της δημόσιας Υγείας, δεχόμαστε αναίτιες προσβολές και αμφισβητήσεις.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ, δεν πρόκειται να παρακολουθήσει εφεξής τέτοιες παρακμιακές λογικές. Τα καθήκοντά μας είναι σημαντικά και άμεσα και είμαστε αποφασισμένοι να συνοδοιπορήσουμε μ’ όσους αντέχουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass