ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Επόμενος στόχος η λειτουργία του ως πολυιατρείο

* Θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2016 0:49

 

Της Λένας Κισσάβου

Ένα μεγάλο βήμα προς την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Κιλελέρ, αλλά ευρύτερα και στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, έγινε με την ολοκλήρωση του νέου περιφερειακού ιατρείου στη Νίκαια, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες.

Ένα όραμα χρόνων επιτεύχθηκε, για να ξεκινήσει όμως ένας νέος αγώνας, με απώτερο στόχο το περιφερειακό ιατρείο να μετονομαστεί πολυϊατρείο, για καθαρά λειτουργικούς σκοπούς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να στελεχωθεί με μεγαλύτερο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι τοπικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, όπως άλλωστε δήλωσαν χθες κατά την τελετή εγκαινίων του κτιρίου, τόσο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρας Αντωνίου, όσο και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος.

Αναλυτικότερα, στο σύγχρονο κτίριο του ιατρείου, που είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα ιατρικά υλικά και μηχανήματα, τελέσθηκε αγιασμός και ακολούθησαν χαιρετισμοί των τοπικών φορέων που συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της σημαντικής αυτής υποδομής υγείας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, αναφέρθηκε στην κατασκευή του κτιρίου, τονίζοντας ότι αποτελεί έργο που επιτεύχθηκε με τη συνένωση δυνάμεων της περιφέρειας, του Δήμου Κιλελέρ και της 5ης ΥΠΕ, χρηματοδοτήθηκε με 253.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και εξέφρασε την άποψη ότι με τις δυνατότητες που έχει θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων της περιοχής της Λάρισας.

Ο δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία του περιφερειακού ιατρείου, το οποίο θεμελιώθηκε το 2014 επί δημαρχίας κ. Ρ. Κομήτσα, και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, τόνισε την ανάγκη να μετονομαστεί σε πολυϊατρείο, προκειμένου να ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την άρτια κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα ανάφερε ότι, ήδη τόσο ο δήμος, όσο και η 5η ΥΠΕ, πορεύονται προς την επίτευξη αυτού του στόχου, για τον οποίο εξέφρασε την επιθυμία του, να γίνει το συντομότερο πραγματικότητα.

Τις προσπάθειες που γίνονται για τη μετονομασία του ιατρείου, διαβεβαίωσε κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Ν. Αντωνίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έχει προκηρυχτεί και δεύτερη θέση γιατρού, ο οποίος θα βρίσκεται στο ιατρείο Νίκαιας, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του πριν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Επεσήμανε δε παράλληλα ότι η 5η ΥΠΕ, βρίσκεται σε πορεία δημιουργίας οργανισμών, που θα προβλέπουν νέες θέσεις γιατρών, καθώς στόχος της ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η στήριξη της

πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Για τους αφανείς ανθρώπους, που συνέβαλλαν τα μέγιστα, ώστε να γίνει το έργο αυτό πραγματικότητα, μίλησε ο κ. Ρίζος Κομήτσας επικεφαλής της ''Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών'', ενώ η δημοτική σύμβουλος Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Νέα Αρχή», στον χαιρετισμό της, επισήμανε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα ένας νέος αγώνας για την επαρκή στελέχωση του ιατρείου.

Τέλος, για τη δημιουργία ενός Ιατρικού Συλλόγου στη Νίκαια, που θα στηρίξει τη λειτουργία του ιατρείου, έκανε λόγο η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νίκαιας κ. Βάσω Πιλάτου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το έργο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της υγείας τόσο του δήμου όσο και της ευρύτερης περιοχής του.

Να σημειωθεί ότι το περιφερειακό ιατρείου θα ξεκινήσει τη λειτουργία τους εντός των ημερών.

Μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι κ.κ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Δεσπόπουλος, Γιώργος Λαζόπουλος, Βασίλης Πινακάς ,ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς Αχιλλέας Χατζούλης, Βάιος Βισβίκης, Ιωάννα Πινάκα, Σπύρος Καλέτσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Μπακαλόπουλος, Κώστας Φιλιππούλης, Χρήστος Χατζούλης, Ζωή Ανυφαντή, οι σύμβουλοι Δ.Κ. Νίκαιας: Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Ψαρούλης, ο γιατρός του ιατρείου κ. Λάμπρος Κοντοβός κ.ά.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Αριστείδης.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Το έργο κατασκευάστηκε ισόγειο κτίριο, εμβαδού 272,6 τ.μ., διαμπερές, με πρόσωπο στις οδούς Φαρσάλων και Γεννηματά (Σεφέρη) και εντός οικοπέδου εμβαδού 496 τ.μ.

Περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, εφημερείο, χώρο ανάπαυσης προσωπικού, γραμματεία, χώρους αναμονής και κίνησης ασθενών, χώρους υγιεινής και αποθήκη. Η πρόσβαση γίνεται και από τους δύο δρόμους και με την δυνατότητα προσέγγισης - στάθμευσης αυτοκινήτου / ασθενοφόρου.

Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ κύριος του έργου ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Οκτώβριο του 2013 και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass