ΕΝΩ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ Η ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ

Νέος αξονικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό

* Θα εγκατασταθεί ως τα τέλη Απριλίου

Δημοσίευση: 05 Απρ 2016 0:15
Κανονικά λειτουργεί και πάλι από χθες το μεσημέρι ο αξονικός τομογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς αποκαταστάθηκε η βλάβη που τον έθεσε εκτός λειτουργίας την περασμένη Παρασκευή. Κανονικά λειτουργεί και πάλι από χθες το μεσημέρι ο αξονικός τομογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς αποκαταστάθηκε η βλάβη που τον έθεσε εκτός λειτουργίας την περασμένη Παρασκευή.

 

 

Παράλληλα, ο εκτελών χρέη διοικητή στο νοσοκομείο, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας, καθηγητής Ιωάννης Φεζουλίδης, ανακοίνωσε μέσω της «Ε» ότι μέχρι τις 25 Απριλίου θα έχει εγκατασταθεί στο ΠΓΝΛ και ο νέος αξονικός τομογράφος που αγοράστηκε μέσω του ΕΣΠΑ και ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου.

Ειδικότερα, η βλάβη που παρουσιάστηκε στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα μέτριας έντασης και επιδιορθώθηκε χθες το πρωί, με αποτέλεσμα ο τομογράφος να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία από το μεσημέρι.

Όπως επισημαίνει δε ο κ. Φεζουλίδης, η εταιρία κατασκευής του αξονικού τομογράφου υποχρεούται μέσω της σχετικής σύμβασης να επισκευάζει ανάλογες βλάβες, καταρχήν μέχρι τον Μάιο του 2016, χρονικό διάστημα που αναμένεται να επεκταθεί.

Η σημαντικότερη όμως εξέλιξη που έγινε γνωστή χθες και αφορά τόσο στους ασθενείς της ευρύτερης περιοχής, όσο και στην εν γένει αποτελεσματικότερη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είναι η εγκατάσταση μέχρι τις 25 Απριλίου του νέου αξονικού τομογράφου, που αποκτήθηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και ο οποίος αναμένεται να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου, κι αυτό εξαιτίας των ημερών του Πάσχα που μεσολαβούν.

Η λειτουργία του νέου τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με ό,τι αυτή συνεπάγεται, δικαιώνει και τις άοκνες προσπάθειες για μεγάλο χρονικό διάστημα του ίδιου του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του ΠΓΝΛ, Ιωάννη Φεζουλίδη.

Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Εν τω μεταξύ, εντός του Απριλίου αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία και ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση της νέας λυχνίας και απομένει πλέον η επιλογή της καταλληλότερης προσφοράς, προκειμένου να διευθετηθεί και το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Συνολικότερα πάντως, αξίζει να τονιστεί ότι σχετικά νέο αξονικό τομογράφο διαθέτει το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ λειτουργεί - έστω και με προβλήματα κατά καιρούς - και ο αντίστοιχος του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος εδώ και δύο χρόνια περίπου και όπου δύσκολα θα καταστεί δυνατό να αγοραστεί καινούριος το επόμενο διάστημα.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass