ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η μείωση της τιμής προκαλεί ελλείψεις σε φάρμακα…

Δημοσίευση: 07 Απρ 2016 0:06
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

 

Συχνό είναι το τελευταίο διάστημα και στα φαρμακεία της Λάρισας το φαινόμενο της έλλειψης ορισμένων φαρμάκων, έστω κι αν οι ανάγκες καλύπτονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τους φαρμακοποιούς της πόλης.

Πρόκειται για ελλείψεις πότε ενός και πότε κάποιου άλλου φαρμάκου, ανεξάρτητα από το αν είναι αυθεντικό ή γενόσημο, φτηνό ή ακριβό, ευρείας ή μεμονωμένης χρήσης…

Το φαινόμενο έχει εμφανιστεί ήδη από το περασμένο φθινόπωρο, ενώ έγκαιρα το είχε θέσει υπόψη της Πολιτείας η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εδώ και ενάμιση χρόνο.

Το ελληνικό φάρμακο, μετά τις συνεχείς μειώσεις στην τιμή του, είναι πλέον αρκετά φθηνό, υπολειπόμενο κατά πολύ του αντίστοιχου μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα οι εταιρίες να το αγοράζουν εδώ και να το πουλούν ακριβότερα στο εξωτερικό.

Με τη διαδικασία αυτή μπορεί να τονώνονται οι εξαγωγές της Ελλάδας – έτσι κι αλλιώς το φάρμακο είναι το 2ο κατά σειρά εξαγώγιμο προϊόν της χώρας – αλλά μοιραία προκαλούνται ελλείψεις στην ελληνική αγορά καθώς δεν μπορεί να καλυφθεί το πλαφόν που τίθεται ανά έτος, ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας.

Αυτή είναι και η εξήγηση για την έλλειψη παιδικών εμβολίων που παρατηρήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προσέφυγε στον Εισαγγελέα πετυχαίνοντας τη διακοπή των εξαγωγών φαρμάκων για ένα μήνα, με τη διαφορά ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο αν η Πολιτεία βάλει κανόνες, προτάσσοντας την κάλυψη των αναγκών της χώρας, καθώς πρόκειται για θέμα που άπτεται της υγείας των πολιτών.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass