Η ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΠΕΔΥ χωρίς ακτινολογικές εξετάσεις

Δημοσίευση: 13 Απρ 2016 0:22

 

Δεν γίνονται ακτινολογικές εξετάσεις στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Λάρισας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, εξαιτίας βλάβης του αντίστοιχου μηχανήματος, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, είτε να παραπέμπονται στο «Κουτλιμπάνειο» Νοσοκομείο είτε να αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα, πληρώνοντας βέβαια το ανάλογο αντίτιμο, που κυμαίνεται από 20 έως και 40 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ των πολλών, επαναλαμβανόμενων και δυστυχώς άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κεντρική μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας της περιοχής, τα οποία έχουν μεν αφετηρία την ελλιπή χρηματοδότηση του συστήματος, εντείνονται δε από την αδυναμία συνεργασίας των εμπλεκόμενων συναρμόδιων φορέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρατηρείται καθυστέρηση στο να διευκρινιστεί αν το ακτινολογικό μηχάνημα που χάλασε είναι δυνατό να επισκευαστεί και, αν όχι, να προχωρήσει η αντικατάστασή του από μηχάνημα που υπάρχει ήδη στα Τρίκαλα!

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που – υπό φυσιολογικές συνθήκες – στο ΠΕΔΥ Λάρισας γίνονται καθημερινά περίπου 150 ακτινολογικές εξετάσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι το χαλασμένο ακτινολογικό μηχάνημα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ. Τις τελευταίες μέρες κορυφώθηκε για άλλη μία φορά η έλλειψη αναλώσιμων, όπως τα «μελανάκια» των εκτυπωτών, με αποτέλεσμα να μην εκτυπώνονται όπως πρέπει οι συνταγές των ασφαλισμένων, καθώς και τα αποτελέσματα των μετρήσεων οστικής πυκνότητας που γίνονται επίσης στο ΠΕΔΥ!

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προκαλεί σε καθημερινό επίπεδο τη δυσφορία και τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων, που διαμαρτύρονται στους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΠΕΔΥ, παραγνωρίζοντας ότι αυτοί από την πλευρά τους κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους, υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτόν, ενώ έχουν ενημερώσει, εγγράφως αλλά και προφορικώς, την αρμόδια για τη διευθέτηση των προβλημάτων διοίκηση της 5ης ΥΠΕ.

Εν τω μεταξύ, όπως επισημαίνει ο διοικητής του ΠΕΔΥ Λάρισας, Βαγγέλης Γραντζής, εξακολουθούν οι σημαντικές ελλείψεις γιατρών πολλών ειδικοτήτων στη μονάδα, όπως ουρολόγοι, ψυχίατροι, οδοντίατροι και οφθαλμίατροι. Κι αυτό, τη στιγμή που βρίσκονται στο ΠΕΔΥ, ανεκμετάλλευτες, 4 οφθαλμολογικές και 3 οδοντιατρικές έδρες.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass