ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΑΤΡΟΥ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΟΥΤΗ

Στο χέρι μας η καλή υγεία, μακριά από ασθένειες

Δημοσίευση: 23 Απρ 2016 21:31

 

Σαγήνευσε για μία ακόμη φορά το κοινό του ο διαπρεπής επιστήμονας «βοηθός γιατρού – υπηρέτης υγείας» όπως αυτοαποκαλείται, δρ. Κων\νος Μουρούτης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «φίλοι φυσικής υγιεινής» στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (το οποίο αποδείχτηκε μικρό για το φανατικό κοινό του) του Δήμου Λάρισας με θέμα «Γεννημένος Χαμένος, Ζωντανός Κερδισμένος: η ΕπιΓενετική της Υγείας». Στο επίκεντρο των δωρεάν διαλέξεων του Δρ. Μουρούτη βρίσκεται πάντοτε ο άνθρωπος και η ευημερία του.

Αιρετικός, απολαυστικός, έχει τη δυνατότητα να καθηλώσει το ακροατήριό του από την αρχή μέχρι και τη λήξη της ομιλίας του, πότε σατιρίζοντας τα κακώς κείμενα και πότε παρέχοντας χρήσιμες συμβουλές για να έχει ο άνθρωπος μια υγιή ζωή, μακριά από φάρμακα και γιατρούς.

Με το επικοινωνιακό χάρισμα που διαθέτει, είχε ζωντανό διάλογο με το κοινό του, σατιρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι «εμείς οι ίδιοι μπορούμε να δίνουμε ζωή στη ζωή μας», διαβεβαίωσε το ακροατήριο ότι όλες οι αρρώστιες θεραπεύονται, όπως είπε, αλλά το σύστημα νοσεί από τους διαπλεκόμενους γιατρούς με τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών. Χρησιμοποιώντας ως πιο άμεσο το παράδειγμα του καρκίνου υποστήριξε ότι περισσότεροι θάνατοι από τον καρκίνο μπορεί να προληφθούν πριν ακόμα ο καρκίνος βρεθεί και διαγνωστεί στο σώμα μας.

Κωδικοποιώντας μερικά απ’ αυτά που ανέφερε:

-Στάθηκε καταρχήν επικριτικός προς τους πολιτικούς, οι οποίοι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους οφέλη και ανάγκασαν 3.500 νέους γιατρούς να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. «Βλέπετε τα μεγαλύτερα ψέματα τα λένε οι πολιτικοί πριν τις εκλογές και οι κυνηγοί μετά το κυνήγι. Αν ζούσε σήμερα ο Πλάτωνας θα μας έλεγε με ειρωνική διάθεση: Μα καλά μετά από τόσα χρόνια, ακόμη με τους αρχαίους φιλόσοφους ασχολείσθε; Εσείς οι νεοέλληνες δεν έχετε να παρουσιάσετε κάποιο επίτευγμα; Ευθύνη όμως για τα κατάντημα της χώρας έχει και ο καθένας από μας, ο οποίος ψηφίζει τον πονηρό πολιτικό, τον απατεώνα, εκείνον που τον κοροϊδεύει γιατί θέλει στην πορεία να τον κατακρίνει και να αφήσει στην άκρη τις δικές του …παγαποντιές. Άκουσα έναν πολιτικό να λέει «θα συμμαχήσω αν χρειαστεί και με τον διάολο, για να σώσω τη χώρα μου. Μα εκεί την έχεις οδηγήσει ήδη».

-Από τα βέλη του κ. Μουρούτη δεν ξέφυγαν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συμβιβάζονται με την αποστήθιση και την παπαγαλία στα σχολεία που προωθεί το πολιτικό σύστημα, το οποίο θέλει αμόρφωτους τους Έλληνες, ώστε να μην αποκτήσουν ιδανικά, να μην επαναστατούν και να συμβιβάζονται με τα φτωχά θεάματα στην τηλεόραση κι αλλού. Με την ευκαιρία ο φυσίατρος –νευροεπιστήμων υπενθύμισε ότι «15 λεπτά παρακολούθησης δελτίων ειδήσεων, με όλες τις άσχημες ειδήσεις που παρουσιάζουν φτάνουν για να αναστείλουν για 72 ώρες τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, τη στιγμή που ο οργανισμός μας χρειάζεται την αναζωογόνησή τους. Δυστυχώς ορισμένοι εκπαιδευτικοί για να μην εργασθούν παραπάνω, βολεύονται με όσα ανεξήγητα αναφέρουν τα βιβλία και αποφεύγουν βιωματικές δράσεις και ουσιαστικές εργασίες που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των παιδιών.

- Οι ομοφυλόφιλοι δεν γεννιούνται, αλλά γίνονται.

-Ο κ. Μουρούτης ανέφερε ότι ο άνθρωπος στο σώμα του διαθέτει το dna, το οποίο αποτελείται από 5% γονίδια που ασθενούν και 95% που είναι υγιή και αναμένουν το ερέθισμα από μας για να ενεργοποιηθούν. Με βάση την Επιγενετική προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα, όπως ότι η κληρονομικότητα δεν παίζει ρόλο στην εκδήλωση ασθενειών και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση δίδυμων αδελφών, τα οποία αν και διέθεταν τα ίδια χρωμοσώματα και ζούσαν στο ίδιο περιβάλλον, εντούτοις το ένα μετέφραζε με θετική διάθεση τα μηνύματα που έπαιρνε και δεν ασθενούσε εύκολα, ενώ το άλλο, που είχε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, πεσιμιστική αρρώστησε και μάλιστα βαριά.

-Από το βιοϊατρικό μοντέλο σήμερα οδηγηθήκαμε στο ψυχοκοινωνικό μοντέλο της Ιατρικής. Δηλαδή η λειτουργία του οργανισμού μας, ακολουθεί την παρακάτω σειρά: Οι σκέψεις σου σπέρνουν ιδέες, αυτές με τη σειρά τους πράξεις, ακολουθεί η συνήθεια, η οποία διαμορφώνει χαρακτήρα και αυτό με τη σειρά του το πεπρωμένο, που φυγείν αδύνατον.

-Σχετικά με τους πρόσφυγες, ο κ. Μουρούτης υποστήριξε τα εξής: Ας διώξουμε την FRONDEX, ας αναλάβει ο ελληνικός στρατός τη φύλαξη των συνόρων και ας οδηγήσουμε τους πρόσφυγες στα μοναστήρια. Εκεί να τους διδάξουμε αυτό που μας έμαθε ο Χριστός, δηλαδή την αγάπη, και κυρίως πόσο σημαντικό είναι να αγαπήσεις τον εχθρό σου. Όσον αφορά στους Έλληνες νησιώτες που έχουν υποδεχθεί ως αδέλφια τους πρόσφυγες, θα είναι κρίμα να μην πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass