ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Ερυθρός Σταυρός τίμησε τον Αυξέντιο Καλαγκό

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2016 1:42

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου εορτάστηκε και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε επίσημη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Η εκδήλωση έγινε την 8η Απριλίου, ημερομηνία ορόσημο για το Διεθνές Κίνημα ΕΣ και ΕΗ , που συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Κινήματος και μεγάλου οραματιστή Ερρίκου Ντυνάν.

Στην εκδήλωση αυτή απονεμήθηκε η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά Χρυσού Στεφάνου Δάφνης στον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα καρδιοχειρουργό και καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος ''coeurs pour tous '' (καρδιές για όλους) και διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γενεύης, ο κ. Καλαγκός έχει χαρακτηριστεί ως '' ιεραπόστολος της ιατρικής '' και '' φύλακας άγγελος '' των απόρων παιδιών και παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ο κορυφαίος Έλληνας παιδοκαρδιοχειρουργός έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά ως σήμερα σε όλο τον κόσμο δίνοντας προτεραιότητα σε χώρες που πλήττονται από την ακραία φτώχεια, τους πολέμους και τις φυσικές καταστροφές.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, μετά την ομιλία του παρέδωσε την τιμητική διάκριση στον κ. Αυξέντιο Καλαγκό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΕΕΣ πορεύεται και δρα σύμφωνα με τις επτά θεμελιώδεις αρχές (ενότητα, παγκοσμιότητα, ανθρωπισμός, αμεροληψία, ουδετερότητα, ανεξαρτησία , εθελοντισμός) του μεγάλου ιδεολόγου Ερρίκου Ντυνάν και διαμορφώνει ένα εθελοντικό δυναμικό που διέπεται από αυτοκυριαρχία, αυτοπεποίθηση, κοινωνική ευαισθησία και εργατικότητα.

Ο Δρ Αυξέντιος Καλαγκός, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του ΕΕΣ για την τιμητική αυτή βράβευση και εξέφρασε την πρόθεσή του να υποστηρίξει ενεργά τον ΕΕΣ μέσα από την ανάπτυξη συνεργασιών , ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και προστασίας απόρων παιδιών.

Στην εκδήλωση, το περιφερειακό τμήμα Λάρισας του ΕΕΣ, εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Σάρρος, το μέλος του ΔΣ και υπαρχηγός Σαμαρειτών κ. Κουρέτσιου και τα στελέχη, Αντωνία Σκάρπου, Αλίκη Σάρρου και Αθανάσιος Μπαρλαγιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass