ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣΤ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες Λαρισαίες

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2016 0:50

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες Λαρισαίες πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ).

Παράλληλα, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Larissa Imperial εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Η πρωτοβουλία «Κίνηση «μαστ» … για τον καρκίνο του μαστού», διεξάγεται με αντίστοιχες επισκέψεις σε πολλές περιοχές της χώρας, από την ΕΑΕ, την ΚΕΔΕ, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, η πρωτοβουλία αυτή αποκτά πολλαπλάσια αξία, εάν αναλογιστεί κανείς, πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες σήμερα με τον αριθμό των νέων περιστατικών να υπολογίζεται στις 5.000 ετησίως. Πόσο μάλλον, όταν εν μέσω οικονομικής κρίσης έχει δυσχεράνει σημαντικά η πρόσβαση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε προληπτικές εξετάσεις, όπως είναι οι μαστογραφίες.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή της πρωτοπόρου Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ELPEN, η οποία με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων προσφοράς της στην υγεία και τον συνάνθρωπο, χορηγεί τη δράση της ΕΑΕ, αναλαμβάνοντας την επισκευή και επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου (ΚΜΜ) και στηρίζοντας την εκστρατεία «Κίνηση ‘Μαστ’ για τον καρκίνο του Μαστού!», που πραγματοποιείται σε έναν σημαντικό αριθμό πόλεων της ελληνικής περιφέρειας.

Τη χθεσινή εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο γενικός διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος. Στην προσφορά της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αναφέρθηκε ο πρόεδρός της, διευθυντής Κλινικής Μαστού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Ευάγγελος Φιλόπουλος, ενώ ο αντιπρόεδρος της ELPEN, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων μίλησε με θέμα «50 χρόνια ELPEN προσφορά στον άνθρωπο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass