ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Ζήτησαν αναπληρωτές διοικητές, προσωπικό και ορθή κατανομή του ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2016 9:13

 

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Ιουλίου στα γραφεία της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Πανθεσσαλικού Συντονιστικού Οργάνου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής – συντονιστής της κοινοβουλευτικής ΕΠΕΚΕ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας, κ. Χρυσούλα Κατσαβριά και κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Νέστορας Αντωνίου, καθώς και η υποδιοικήτρια κ. Αγγέλα Βαγενά.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι νέοι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και των Γενικών Νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Η θεματολογία της σύσκεψης περιείχε τα εξής:

-Την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων, ώστε το έργο της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

-Την κάλυψη αναγκών των φορέων παροχής υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις - μετακινήσεις - αποσπάσεις) για τη σωστή λειτουργία νευραλγικών τμημάτων (όπως οι ΜΕΘ), αλλά και την κάλυψη αναγκών σε υγειονομικά (και άλλα) υλικά.

-Την άρση μεταβολής προσωπικού, καθώς και την παράταση των ήδη μεταβληθέντων, έως το τέλος του 2016.

-Την ορθή κατανομή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την κάλυψη των φορέων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για τους πολίτες όλης της υγειονομικής περιφέρειας.

-Τις επί μέρους προτεραιότητες και ανάγκες των φορέων [προμήθειες - καθαριότητα - φαρμακευτικές δαπάνες - ειδικά τμήματα και ανάπτυξη αυτών (ψυχιατρικό - αιμοδυναμικό - ογκολογικό - οφθαλμολογικό κλπ.)].

-Την οργάνωση των εφημεριών – στις δομές δημοσίας υγείας – σ' όλες τις επαρχίες της Θεσσαλίας, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες-κατά το θέρος-ανάγκες του πληθυσμού.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να αξιολογηθούν οι ληφθείσες πρωτοβουλίες, να επικαιροποιηθούν τα δεδομένα και να διατυπωθούν νέες προτάσεις, πάντα στα πλαίσιο της αλληλοσυμπληρωματικότητας των δομών, και με αίσθημα ευθύνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass