ΖΗΤΑ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Πληρωμή παρόχων και θέσεις εργασίας για νέους γιατρούς

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2016 1:23

ΑΘΗΝΑ

Το ζήτημα της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος το Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη. Επίσης, ο κ. Πατούλης ζήτησε να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους νέους γιατρούς μέσω της σύναψης συμβάσεων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ συνοδευόμενος από τον Ταμία του συλλόγου Φώτη Πατσουράκο, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ενόψει της έκδοσης της υπ' αριθμόν ΥΑ Γ3γ/40426/2016 Υπουργικής Απόφασης «Κανόνες παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων» (ΦΕΚ Β΄/2221/2016), την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών 2011- 2012, των τρεχουσών δαπανών έτους 2016 και την επιβολή χρηματικών προστίμων στις περιπτώσεις απλών διοικητικών παραβάσεων (έλλειψη υπογραφής ασφαλισμένου, έλλειψη σφραγίδας κλπ)

Ο κ. Μπερσίμης απάντησε ότι σχετικά με τις τρέχουσες δαπάνες έχει ενταλματοποιηθεί και αποδοθεί στους γιατρούς το 98% των δαπανών που έχουν υποβληθεί για τον μήνα Ιανουάριο 2016, ενώ για τον μήνα Φεβρουάριο έχει πραγματοποιηθεί το 90-95% των καταβολών. Για τον Μάρτιο 2016 σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η οριστικοποίηση προκειμένου οι πληρωμές να πραγματοποιηθούν έως τον Αύγουστο.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των παρελθόντων ετών ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΙΣΑ ότι έχει δοθεί η εντολή προς τα επιμέρους ταμεία να εκκαθαρίσουν και να ενταλματοποιήσουν τις σχετικές δαπάνες, ώστε να έχουν αποδοθεί έως τέλος του έτους 2016. Σχετικά με το παρακρατηθέν 10% των δαπανών των ετών 2012-2015 θα πραγματοποιηθεί εκκαθάριση προκειμένου να καταβληθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Σχετικά με τα επιβληθέντα πρόστιμα που αφορούν απλές διοικητικές παραβάσεις, προτείνεται στους γιατρούς να υποβάλλουν ένσταση αναφέροντας τους σχετικούς λόγους. «Οι εν λόγω ενστάσεις θα αντιμετωπισθούν ευνοϊκά» δεσμεύθηκε ο κ. Μπερσίμης.

Αναφορικά με τις νέες συμβάσεις ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγειας που εκτελούν διαγνωστικές εξετάσεις και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τους κλινικούς ιατρούς, με γνώμονα και κύριο στόχο την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με νέους γιατρούς το συντομότερο δυνατόν.

Όσον αφορά την έκδοσης της υπ' αριθμόν ΥΑ Γ3γ/40426/2016, ο πρόεδρος του ΙΣΑ σημείωσε πως είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση, πλην όμως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν παρατηρήσεις και διορθώσεις- συμπληρώσεις, μετά από μελέτη από τις κατά ειδικότητα επιστημονικές εταιρείες και επαγγελματικές ενώσεις, για τις παθήσεις που τις αφορούν.

Τέλος ο κ. Πατούλης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «ο ΕΟΠΥΥ πρέπει άμεσα να καταβάλλει τα οφειλόμενα στους παρόχους –γιατρούς, οι οποίοι έχουν βρεθεί πλέον σε δεινή οικονομική κατάσταση και να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους νέους γιατρούς μέσω της σύναψης συμβάσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass