Πιθανή αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας τον Σεπτέμβριο, βλέπει ο ΠΙΣ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2016 19:02

Για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, σήμερα Τετάρτη, στα γραφεία του ΠΙΣ.

«Τα κρούσματα πιθανολογείται ότι θα αυξηθούν κατά το μήνα Σεπτέμβριο. Η κακή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, η οποία επηρεάζει τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και το προσφυγικό - μεταναστευτικό ρεύμα, είναι οι κύριες αιτίες εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων» εκτίμησε ο κ. Βλασταράκος.

Αναφερόμενος στην ελονοσία είπε ότι «αποτελεί μάστιγα για τον κόσμο, καθώς από αυτή χάνουν τη ζωή τους 3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως (90% στις χώρες της Αφρικής), και πρέπει να εκριζωθεί στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι, παρά την σποραδικότητα των κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, υπήρξε κορύφωση της νόσου το 2011 και το 2012. Το 2011 είχαμε 54 εισαγόμενα κρούσματα και 42 εγχώριας μετάδοσης, ενώ το 2012 είχαμε 73 εισαγόμενα κρούσματα και 20 με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Το 2014 καταγράφηκαν 38 εισαγόμενα κρούσματα αλλά μηδενίστηκαν τα κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Το 2016, μέχρι τις 11 Αυγούστου σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουμε 61 κρούσματα εισαγόμενα και 4 με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.

Υπό το βάρος αυτών των στοιχείων, ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την Πολιτεία και πρόσθεσε ότι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά τρικ δεν χωρούν σε τέτοια ζητήματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ, Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, και εκ μέρους του ΚΕΕΛΠΝΟ οι Δανάη Περβανίδου, υπεύθυνη Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές και Αγορίτσα Μπάκα, υπεύθυνη Γραφείου Επιστημονικών Συνεργατών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass