«Με ποια κριτήρια τοποθετούνται οι επικουρικοί ιατροί;»

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2016 17:33

Στη διαρκή παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών χωρίς να δίνεται λύση στο οξύτατο πρόβλημα της ανισοκατανομής του προσωπικού του ΕΣΥ, αναφέρεται με ερώτησή του προς το υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι και υπεύθυνος υγείας του κόμματος, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, «τους τελευταίους 18 μήνες παρατείνεται διαρκώς η θητεία των επικουρικών ιατρών, δίχως να δίνεται οριστική λύση στο οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης ή ορθότερα της ανισοκατανομής του προσωπικού του ΕΣΥ.

Φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, εξυπηρετεί την εκλογική πελατεία του κυβερνώντος κόμματος. Τοποθετεί επικουρικούς ιατρούς ακόμα και σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Οι προσλήψεις επικουρικών αποτέλεσαν λύση ανάγκης για τα νοσοκομεία, μέχρι που οι ανεξέλεγκτοι μαζικοί διορισμοί της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας απειλούν να τινάξουν τους προϋπολογισμούς τους στον αέρα.

Ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού ρωτά αν θα υλοποιηθεί και πότε η εξαγγελία του ίδιου του Πρωθυπουργού –ήδη από τον Ιανουάριο του 2015- για μόνιμη κάλυψη των κενών του ΕΣΥ ή θα εξακολουθήσει το Υπουργείο να μετακυλύει το κόστος προσλήψεων στα νοσοκομεία και ζητά να κατατεθούν στοιχεία που να απαντούν στα κάτωθι:

1) Πόσοι επικουρικοί ιατροί υπηρετούν σήμερα α) σε νοσοκομεία ή αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες (Κέντρα Υγείας) και αποκεντρωμένες μονάδες των Δ.Υ.Πε. (μονάδες υγείας Π.Ε.Δ.Υ.), β) στην Κεντρική Υπηρεσία και τα παραρτήματα του Ε.Κ.Α.Β.;

2) Πόσοι τοποθετήθηκαν από τον Απρίλιο του 2016 έως σήμερα και πόσων η θητεία παρατάθηκε δυνάμει του άρθρου 39, παρ. 2 του ν. 4320 και του άρθρου 52, παρ. 7α του ν. 4410, αντίστοιχα;

3) Με ποια κριτήρια έγιναν οι τοποθετήσεις μέχρι σήμερα; Είναι επίσημα καταγεγραμμένες οι ελλείψεις ανά νοσοκομείο και ανά ειδικότητα;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass