Νασιώκας: Τρία χρόνια χωρίς εμβολιασμό κατά της φυματίωσης

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2016 20:25

Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του εμβολιασμού των μαθητών κατά της φυματίωσης ζητά από τον πρόεδρο η δημοτική παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη».

Όπως επισημαίνει στην αίτησή του προς το σώμα «για τρίτο συνεχόμενο χρόνο οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας δεν υποβάλλονται σε εμβολιασμό με BCG , κατά της φυματιώσεως. Το διάστημα αυτό ,σύμφωνα με τους κανόνες της δημόσιας υγείας , θεωρείται μεγάλο και οριακά ανεκτό. Πιθανή περαιτέρω   καθυστέρηση εμβολιασμού των παιδιών κατά της φυματίωσης δημιουργούν συνθήκες αυξημένου κινδύνου αναζωπύρωσης της νόσου στην περιοχή. Η Ελλάδα παρότι δεν θεωρείται ακόμη βεβαρημένη χώρα ως προς τη φυματίωση , παρουσιάζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια. Η έλλειψη φυματίνης που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη ξεπεραστεί. Στην πατρίδα μας δυστυχώς δεν αποκαταστάθηκε ακόμη η ομαλή τροφοδοσία σε BCG και φυματίνη από το αρμόδιο Ινστιτούτο Παστέρ που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Ο Δήμος της Λάρισας και η ευρύτερη περιοχή συγκαταλέγεται στους Δήμους που παρατηρείται η μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό και η τοπική κοινωνία πρέπει να πιέσει τους αρμοδίους και την κεντρική κυβέρνηση να αντιδράσει και ομαλοποίηση την κατάσταση πριν αυτή καταστεί επικίνδυνη , ζητάμε το παραπάνω θέμα να συζητηθεί κατά προτεραιότητα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη προτείνουμε να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η Επιτροπή Υγείας του Δήμου και να εξετάσει σε βάθος το όλο θέμα».

      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass