ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Οι αλλαγές στην ΠΦΥ απαιτούν συντονισμό

Δημοσίευση: 17 Νοε 2016 11:14
Ο νέος αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Δημήτρης Δημητριάδης, ανάμεσα στον διευθυντή του ΠΕΔΥ Λάρισας, κ. Βαγγέλη Γραντζή και την υποδιευθύντρια, κ. Αμαλία Μακρυγιάννη Ο νέος αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Δημήτρης Δημητριάδης, ανάμεσα στον διευθυντή του ΠΕΔΥ Λάρισας, κ. Βαγγέλη Γραντζή και την υποδιευθύντρια, κ. Αμαλία Μακρυγιάννη

Στην ανάγκη συντονισμένης προσπάθειας ώστε όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να μην βρεθούν απροετοίμαστοι μπροστά στις αλλαγές που έρχονται από τις αρχές του 2017 στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αναφέρθηκε χθες μιλώντας στην «Ε» ο νέος αναπληρωτής διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών και συναντήσεων που ξεκίνησε στις δομές ΠΦΥ της ΥΠΕ, βρέθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ Λάρισας και μετείχε σε σύσκεψη με τον διευθυντή της μονάδας, Βαγγέλη Γραντζή και την υποδιευθύντρια, Αμαλία Μακρυγιάννη, ενώ περιόδευσε στους χώρους του ΠΕΔΥ, μιλώντας με το προσωπικό.

Ο νέος αναπληρωτής διοικητής – ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα, μετά την παραίτηση του κ. Μιχάλη Βενιζέλου – τόνισε ότι με τις επαφές και τις συναντήσεις που ξεκίνησε επιθυμεί να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί, να γνωριστεί με το ανθρώπινο δυναμικό των δομών υγείας της αρμοδιότητάς του και να δει πως διαχειρίζονται τα προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης στάθηκε στο έργο που επιτελούν οι γιατροί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάνουν ότι μπορούν, κάτι που φαίνεται από την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το ΠΕΔΥ, μια εμπιστοσύνη που δείχνει να αποκαθίσταται, μετά το φυσιολογικό μούδιασμα που προκλήθηκε από τις συχνές αλλαγές του πρόσφατου παρελθόντος – από ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ αρχικά κι έπειτα από ΕΟΠΥΥ σε ΠΕΔΥ.

Στην αντιστροφή αυτού του κλίματος, καθώς και στη βελτίωση της κατάστασης, ξεκαθάρισε ότι η ΥΠΕ θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις.

Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι κοινός τόπος για την επιτυχία αυτών των προσπαθειών είναι η ανάγκη συντονισμού της ΥΠΕ με την Περιφέρεια, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να μην βρεθούν απροετοίμαστοι ενόψει των δραστικών αλλαγών που οργανώνει το υπουργείο Υγείας από το 2017 στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τη δημιουργία και λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Ειδικότερα για το ΠΕΔΥ Λάρισας, ο αναπληρωτής διοικητής της ΥΠΕ δήλωσε ότι μετά την ενημέρωση που είχε διαμόρφωσε μια θετικότατη εικόνα, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν και ορισμένα θέματα, επισημαίνοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να σταματήσει η αιμορραγία προσωπικού από τη συγκεκριμένη δομή.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Λάρισας, Βαγγέλης Γραντζής, αναφέρθηκε στην ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων που υπάρχουν, τόσο σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών (οδοντιάτρων και οφθαλμιάτρων, για παράδειγμα), όσο και εξοπλισμού.

Εν τω μεταξύ, οι ανάλογες επαφές και συναντήσεις του κ. Δημητριάδη, συνεχίζονται τις επόμενες μέρες, στον Βόλο, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανάλογες δομές στη Στερεά Ελλάδα, όπου πάντως ο αναπληρωτής διοικητής της ΥΠΕ γνωρίζει καλύτερα την κατάσταση, λόγω της προηγούμενης θητείας του στη Χαλκίδα και τη Λαμία.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass