ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο επιστημονικά δημοφιλής κ. Ζιντζαράς

*Ο καθηγητής Βιομαθηματικών που μετράει 7.000 αναφορές στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία

Δημοσίευση: 23 Νοε 2016 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Νοε 2016 12:51

Ο Λαρισαίος Ηλίας Ζιντζαράς, καθηγητής Βιομαθηματικών στην Ιατρική Σχολή, κατατάσσεται στους επιστήμονες με μεγάλη επιρροή στην διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. ‘’One of the Most Cited Greek Scientists’’, όπως θα τον χαρακτήριζε κάποιος στα ελληνικά.

Ή αλλιώς, ένας μαθηματικός που αν μη τι άλλο μετράει.

Σε πρόσφατη έρευνα του Ι. Ιωαννίδη, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Stanford, που δημοσιεύεται στο βιβλίο «Tractatus για την έκτη φήμη» (εκδόσεις Κέδρος 2016) παρατίθεται κατάλογος των Ελλήνων επιστημόνων με μεγάλη επιρροή στην διεθνώς αναγνωρισμένη επιστημονική βιβλιογραφία.

Στον συγκεκριμένο κατάλογο, ο Ηλίας Ζιντζαράς κατέχει περίοπτη θέση, ως ένας από τους πλέον αναφερόμενους στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία Έλληνες επιστήμονες που ζουν και εργάζονται σήμερα στη χώρα, καθώς εμφανίζεται σε περισσότερες από 7.000 εργασίες άλλων επιστημών.

Ο κ. Ζιντζαράς, με βασικές σπουδές Μαθηματικού, είναι σήμερα καθηγητής των Βιομαθηματικών-Βιομετρίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιομαθηματικών στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας και καθηγητής (adjunct) της Ιατρικής Σχολής του αμερικανικού Πανεπιστημίου ‘’TUFTS’’ της Βοστώνης. Επίσης, διευθύνει το καινοτόμο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μεθοδολογία Βιοϊατρικής Έρευνας, Βιοστατιστική και Κλινική Βιοπληροφορική».

Το ερευνητικό έργο του κ. Ζιντζαρά εστιάζεται στην μεθοδολογία «για τον σχεδιασμό και στατιστική ανάλυση Κλινικών Μελετών, στην ανάπτυξη και εφαρμογή Μετα-αναλυτικών μεθοδολογιών για την ανίχνευση γονιδίων που συνδέονται με σύνθετα νοσήματα, στην ανάπτυξη Μαθηματικών Μοντέλων για την ερμηνεία των πρώτων σταδίων της γενετικής εξέλιξης, καθώς και στην ανάπτυξη Βιοπληροφοριακών μεθόδων». Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερευνητικό έργο του εκπονήθηκε εξ ολοκλήρου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στον συγκεκριμένο κατάλογο των Ελλήνων επιστημόνων με μεγάλη επιρροή στην επιστημονική βιβλιογραφία πρώτος των πρώτων εμφανίζεται ο καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Χρούσος, επιστήμονας παγκόσμιας εμβέλειας, με 111.000 εμφανίσεις σε εργασίες και ακολουθεί ο αείμνηστος διάσημος καθηγητής Ιατρικής Δ. Τριχόπουλος με 71.000 παρουσίες.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπροσωπείται από τον Ηλ. Ζιντζαρά της Ιατρικής Σχολής Λάρισας αλλά και τους καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Βόλου Άρτεμη Χατζηγεωργίου και Αντώνη Γιαννακόπουλο με 12.000 και 6.000 εμφανίσεις αντίστοιχα στην διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass