ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επιστημονικό συμπόσιο χειρουργών στη Λάρισα

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρισα διεθνές συμπόσιο με θέμα το TaTME.

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2017 15:10

Ο λόγος για μία ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο που εφαρμόζεται διαπρωκτικά και σε συνδυασμό με την κλασική λαπαροσκοπική χειρουργική, στοχεύει στη βελτίωση των ογκολογικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων της εκτομής για καρκίνο του ορθού.

Το συμπόσιο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (ΕΕΕΧ) σε συνεργασία με τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής.

Οπως επισήμανε κατά τη χθεσινή έναρξη των εργασιών του συμποσίου ο επιστημονικά υπεύθυνος, καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Α. Τζοβάρας, «η μέθοδος η οποία άρχισε να εφαρμόζεται πειραματικά πριν 4-5 χρόνια, έχει πλέον τυποποιηθεί, και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ, την τελευταία διετία.

 Τα αποτελέσματα από τη διεθνή βάση καταγραφής των ασθενών που έχουν υποβληθεί στην τεχνική αυτή μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και καταδεικνύουν ελαφρά υπεροχή σε ό,τι αφορά στην ογκολογική επάρκεια, συγκριτικά με τα αντίστοιχα της κλασικής λαπαροσκοπικής επέμβασης».

Στο συμπόσιο ανέπτυξαν εισηγήσεις ειδικοί χειρουργοί, προερχόμενοι από 3 από τα πλέον αναγνωρισμένα εξειδικευμένα κέντρα στην Ευρώπη που διενεργούν τη νέα αυτή τεχνική και παρέχουν σχετικά courses για ενδιαφερόμενους χειρουργούς.

Συγκεκριμένα, οι A. Wolthuis (Leuven - Βέλγιο), B. Martin-Perez (Barcelona - Ισπανία) και M. Penna(Oxford - Μ. Βρετανία) παρουσίασαν όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για τη νέα μέθοδο καθώς και τα τελευταία δεδομένα από την ανάλυση των στοιχείων που προέρχονται από την διεθνή πολυκεντρική βάση καταγραφής αυτών των περιστατικών, την οποία συντονίζει η ομάδα της Οξφόρδης.

Σήμερα Σάββατο, δεύτερη ημέρα του συμποσίου, θα διενεργηθεί στο ΠΓΝΛ χειρουργείο επίδειξης της τεχνικής TaTME (Γ. Τζοβάρας, Α. Wolthuis) σε ζωντανή σύνδεση με το αμφιθέατρο “Ιπποκράτης” του Τμήματος Ιατρικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass