ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στη Λάρισα το Ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κ. Ελλάδας

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 11:00

Η Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει στη 1 και 2 Απριλίου 2017 το 17ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδας στο ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial στη Λάρισα.

Το Συμπόσιο αυτό απευθύνεται σε όλους όσοι φροντίζουν την υγεία του παιδιού και του εφήβου, τους παιδίατρους, τους γενικούς γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Κάθε χρόνο περισσότερα από 500 άτομα από τη Θεσσαλία, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, συγκεντρώνονται στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου.

Στο φετινό Συμπόσιο θα αναπτυχθούν θέματα επίκαιρα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Συμπόσιο αρχίζει το Σάββατο 1 Απριλίου στις 9 π.μ. με διαδραστική συζήτηση περιπτώσεων παιδιών που νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική και στη Νεογνολογική Κλινική – ΜΕΝΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα περιστατικά θα παρουσιαστούν από γιατρούς των Κλινικών και θα συζητηθούν με το ακροατήριο.

 Η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου θα γίνει στις 11:30 π.μ. και, στη συνέχεια, στις 12.00 μ. o κ. Γ. Συρογιαννόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα αναπτύξει το επίκαιρο θέμα που αφορά στην επιδημιολογία της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου και πώς επιτυγχάνεται η πρόληψη μέσω των εμβολίων.

Από 12.30 μέχρι 14.00 θα αναπτυχθούν επίκαιρα θέματα Νεογνολογίας: «Λοίμωξη από Εnteroviruses και Parechoviruses στα νεογνά» από την κ. I. Γριβέα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Νευροαπεικόνιση σε νεογνά υψηλού κινδύνου» από την κ. Μ. Γουδεσίδου, διευθύντρια ΕΣΥ Νεογνολογικής Κλινικής – ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Απώτερα προβλήματα υγείας στους απογόνους γυναικών με σακχαρώδη διαβήτη στην κύηση» από την κ. Α. Γαϊτανά, διευθύντρια ΕΣΥ Νεογνολογικής Κλινικής –ΜΕΝΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα όπου θα αναπτυχθούν επίκαιρα παιδιατρικά θέματα: «Συγγενείς καρδιοπάθειες και εκδηλώσεις κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία» από τον κ. Μ. Παπαμιχάλη, καρδιολόγο με εξειδίκευση στην Παιδοκαρδιολογία, Επιμελητή ΕΣΥ Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Πρώιμη ήβη: πότε παρεμβαίνουμε» από τον κ. Σ. Διαμαντόπουλο, παιδοενδοκρινολόγο, παν/κό υπότροφο Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Παροξυσμικά επεισόδια στην παιδική ηλικία» από τον κ. Ε. Παύλου, αν. καθηγητή Παιδιατρικής- Παιδιατρικής Νευρολογίας ΑΠΘ.

Στις 19.00 ο καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νεφρολογίας του ΑΠΘ κ. Φ. Παπαχρήστος θα αναπτύξει το θέμα: «Αιματουρία: από το σύμπτωμα στην αιτιολογική διάγνωση». Η 1η ημέρα θα ολοκληρωθεί με δύο ομιλίες, στις 19.30 με τον κ. Ν. Σπυρίδη, λοιμωξιολόγο, επίκουρο καθηγητή Παιδιατρικής ΕΚΠΑ με θέμα: «HPV εμβόλια: παρελθόν, παρόν και μέλλον» και στις 20.00 με τον κ. Γ. Συρογιαννόπουλο, καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Συγγενής τοξοπλάσμωση: νεότερες οδηγίες».

Την Κυριακή 2/4/2017 το Συμπόσιο θα ξεκινήσει στις 9.30 με Στρογγυλή Τράπεζα που θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Πρόωρα νεογνά: άμεσα και απώτερα προβλήματα από τους οφθαλμούς» από την κ. Ε. Παπαγεωργίου, παιδοοφθαλμίατρο, επιμελήτρια ΕΣΥ Οφθαλμολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού: ποια παιδιά και πώς πρέπει να ελεγχθούν για υποκείμενο αίτιο» από κ. Ε. Αλεξόπουλο, παιδοπνευμονολόγο, διευθυντή ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και «Πρώιμα σημεία και συμπτώματα αιματολογικών κακοηθειών στα παιδιά» από την κ. Ι. Τάσσιου, παιδοεντατικολόγο, επιμελήτρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις 11:30 ο Α. Μίχος, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ θα αναπτύξει το θέμα «Μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος σήμερα: προσεγγίζοντας την ολοκληρωμένη πρόληψη μέσω εμβολιασμών».

Θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα με επίκαιρα παιδιατρικά θέματα στις 12.00 – 13.30 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Σύνδρομο Down: πρώιμη παρέμβαση» από τον κ. Ν. Σκεντέρη, καθηγητή Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Χειρουργικά προβλήματα που προκαλούν αναπνευστική δυσχέρεια στα νεογνά» από τον κ. Χ. Σαλάκο, παιδοχειρουργό, επίκουρο καθηγητή ΕΚΠΑ και «Κυτταρίτιδα κόγχου: μια όχι τόσο σπάνια επιπλοκή» από Α. Μιχούλα, επιμελήτρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εγγραφή και παρακολούθηση του Συμποσίου είναι δωρεάν και στο τέλος θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass