ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ANIMUS ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Οικοτροφείο

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 17:28

Μεθαύριο Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο ( ΣΥΔ ) ANIMUS Μακρυχωρίου.

Όπως διευκρινίζεται από τη ΣΥΔ Animus «η Στέγη που ο όμιλος Animus δημιουργεί στο Μακρυχώρι Λάρισας, έρχεται να καλύψει το τεράστιο κενό που εδώ και δεκαετίες υπήρχε στη χώρα μας στο κομμάτι της διαβίωσης βαρέως πασχόντων ασθενών, καθώς μέχρι πρότινος, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καθιστούσε τη φιλοξενία και τη διαβίωση των συγκεκριμένων ασθενών για το μεν ιδιωτικό τομέα απαγορευτική, για τις δε δημόσιες δομές που κατ’ ελάχιστο ενεπλάκησαν η λειτουργία τους ήταν αναχρονιστική. Η φιλοσοφία των ΣΥΔ εδράζεται στην έννοια της στοχευμένης φροντίδας και φιλοξενίας ασθενών με νοητική υστέρηση ή ασθενών με επίκτητες κινητικές και λοιπές αναπηρίες, σε ένα περιβάλλον όπως θα ήταν η κατοικία τους. Ολοκληρώνοντας λοιπόν τα διάφορα στάδια νοσηλείας και αποκατάστασής του, ο ασθενής, εισέρχεται σε μια εξειδικευμένη δομή φιλοξενίας στην οποία διαβιεί για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο, λαμβάνοντας την απαραίτητη υποστήριξη που απαιτεί η κατάστασή του, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και φροντίδας από το ανάλογα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό». Την ίδια ημέρα, στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου Λάρισας (πλησίον της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), θα προηγηθεί των εγκαινίων επιμνημόσυνη δέηση για τον Μακεδονομάχο Ήρωα Γεώργιο Λ. Δούκα Νταβέλη, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, που θα εκτίθεται στο οικοτροφείο. H Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αποτελεί ακόμα ένα βήμα στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο όμιλος ANIMUS για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass