ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Επέστρεψαν τα ενδοσκόπια στο Πανεπιστημιακό

*Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2017 22:02

Έξι από τα δεκαέξι συνολικά ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλαπεί από τέσσερα νοσοκομεία της χώρας και επεστράφησαν από τις Κολομβιανές Αρχές παραδόθηκαν χθες από την Ελληνική Αστυνομία στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος με τη σειρά του επέστρεψε τον ιατρικό εξοπλισμό στους διοικητές των νοσοκομείων της Λάρισας και του Αγίου Σάββα.

Συγκεκριμένα δόθηκαν δύο ενδοσκόπια και ένα εξάρτημα στον διοικητή του νοσοκομείου της Λάρισας, Παναγιώτη Νάνο και δύο ενδοσκόπια και ένα εξάρτημα παραδόθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Γιώργο Δενδράμη.

Να σημειωθεί πως κλοπές πανάκριβων ιατρικών εξοπλισμών είχαν γίνει και στα νοσοκομεία Βόλου και Λαμίας με τις ελληνικές Αρχές να αισιοδοξούν πως θα εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συγχάρηκε την Ασφάλεια για τις άμεσες ενέργειές της για την ανεύρεση των μηχανημάτων, δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις έρευνες. «Σήμερα ήρθαμε εδώ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να δώσουμε τα πιο θερμά συγχαρητήρια στην ηγεσία και σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι πραγματικά και αυτό θέλω να ειπωθεί, δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας επιτυχίας.

Έχουν κλαπεί και άλλες φορές πράγματα από νοσοκομεία και αξίας πράγματα και μεγαλύτερης αξίας από αυτά που σήμερα ξαναβρήκαμε, όμως δεν βρέθηκαν ποτέ γιατί δεν ασχολήθηκε κανείς και δεν ασχολήθηκε κανείς, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική επιλογή να ασχοληθεί κανείς.

Υπάρχουν ικανότατοι αξιωματικοί στην Ελληνική Αστυνομία και φάνηκε από το αποτέλεσμα. Πραγματικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, θα το πω έτσι και επιτρέψτε μου, έβαλε τα γυαλιά σε αντίστοιχες έντεκα υπηρεσίες άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Δεν το είπατε εσείς, το λέω εγώ, γιατί έτσι είναι. Μια διεθνής σπείρα, η οποία είχε ρημάξει μια σειρά από νοσοκομεία κλέβοντας συγκεκριμένο τέτοιο εξοπλισμό για συγκεκριμένη χρήση σε άλλη παράνομη δραστηριότητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, με τα καρτέλ των ναρκωτικών, αλλά πιθανά και σε σχέση ως ανταλλακτικά στα νοσοκομεία και που όμως υπήρχε μαύρο σκοτάδι και το οποίο το ανακάλυψε η Ελληνική Αστυνομία και οφείλω να δώσω τα πιο θερμά συγχαρητήρια που έχω γι’ αυτό το πράγμα».

Σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησαν τα νοσοκομεία ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή και οι διοικητές και των δύο Νοσοκομείων και των άλλων πήραν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου μόνο την πρώτη ημέρα να υπάρχει μια αναδρομή των προγραμματισμένων ραντεβού. Όλα τα ραντεβού, που έπρεπε να γίνουν, έγιναν κανονικά, με χρήση άλλων μηχανημάτων, με το υλικό που υπήρχε, που δανειστήκαμε, που πήραμε, που είχαμε σε άλλες μεριές και τα λοιπά. Όλα αυτά ξαναμπαίνουν στην υπηρεσία τους.

Επίσης, το άλλο που κάναμε ήταν να καλύψουμε τα νοσοκομεία από το αποθεματικό του Υπουργείου, χρηματοδοτήσαμε τα Νοσοκομεία, τους λογαριασμούς τους, η αντικατάσταση του εξοπλισμού αυτού στην περίπτωση που δεν βρισκόταν είναι πολιτική μας επιλογή, θα μείνει αυτή η χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία για να συμπληρωθούν όσο γίνεται πιο πλήρως οι εξοπλισμοί αυτών των εργαστηρίων και πραγματικά, όπως έχω πει πολλές φορές, είσαι ό,τι κάνεις και όχι ό,τι λες».

Από την πλευρά του ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος υποστήριξε ότι «ως Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αισθάνομαι βαθιά υποχρέωση στην Ελληνική Αστυνομία και σε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να επιστραφούν τα κλοπιμαία πίσω. Ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω πέρα από την αστυνομική και την υπηρεσιακή πράξη, κάτι βαθύτερο που έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας ότι βλέπει ορατά αποτελέσματα, ότι αυτό το κράτος μπορεί να έχει μια χρεοκοπημένη οικονομία, έχει ωστόσο όμως έναν δημόσιο τομέα και υπηρεσίες, οι οποίες δουλεύουν με αυταπάρνηση και πετυχαίνουν αυτά τα αποτελέσματα που είπε πριν ο υπουργός και περιέγραψε και ο κ. γενικός.

Ως πολίτες, λοιπόν, και ως πολίτης εγώ προσωπικά αισθάνομαι περηφάνια και για τον δημόσιο τομέα και για την Ελληνική Αστυνομία και κυρίως ότι δεν ζούμε σε ένα κράτος ανομίας. Αντίθετα υπάρχουν νόμοι, υπάρχουν ικανά στελέχη που υπηρετούν αυτό το κράτος και με βάση ακριβώς αυτό που βλέπουμε και αυτές τις επιτυχίες, στέλνει έναν συμβολισμό, ο οποίος λέει ότι ο δρόμος από την έξοδο περνάει μέσα από τη δική μας εργασία και το γενικό φιλότιμο. Από καρδιάς ευχαριστώ όλους».

Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη λειτουργική κατάσταση των δύο μηχανημάτων.

«Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει και τις τέσσερις κλοπές και να ταχτοποιήσει τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή», σχολίασε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης για να προσθέσει ότι «όπως διακριβώθηκε το συγκεκριμένο εγκληματικό δίκτυο έχει χαρακτήρα διεθνικό, καθώς έχει διαπράξει σωρεία κλοπών ιατρικού εξοπλισμού από πολλά Νοσοκομεία της Ευρώπης, όπως σε Λουξεμβούργο, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Κροατία και αλλού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass