ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει χολέρα στο «Ελενα»

• Αρνητικά τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 15:33

ΑΘΗΝΑ

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη».  Το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει τονίζοντας πως η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας.
Να θυμίσουμε ότι το θέμα προέκυψε την Τετάρτη, έπειτα από καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ότι «στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας και υπάρχει κίνδυνος για γυναίκες, παιδιά και εργαζόμενους». Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση αντέδρασε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο έκανε λόγο για πολιτική αλητεία και διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα υπόγεια του μεγαλύτερου δημόσιου μαιευτηρίου της χώρας «Έλενα Βενιζέλου», όπου εντοπίστηκε το ύποπτο βακτήριο, οι οποίες παραπέμπουν σε ίδρυμα τριτοκοσμικής χώρας.
Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την είδηση που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα σχετικά με υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα», διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass