ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ – ΘΑ ΣΥΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Νέο ξεκίνημα για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας

* "Ένα αναβαθμισμένο και καλά οργανωμένο σημείο αναφοράς για όλους μας" τόνισε στην τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του ΦΣΛ Ιων. Μακρυγιάννης

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2017 22:08
Από τη χθεσινή τελετή των εγκαινίων των νέων γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Από τη χθεσινή τελετή των εγκαινίων των νέων γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Τα νέα του γραφεία όπου θα συστεγάζεται και το σωματείο του Διανεμητικού Λογαριασμού των μελών του (ΔΙ.ΛΟ.Φ.) εγκαινίασε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας.

Από τον 6ο όροφο επί της Παναγούλη 25 στην "καρδιά" της πόλης, διοίκηση και μέλη του επιστημονικού συλλόγου, μέσα από ένα χώρο ευρύχωρο που αποπνέει αέρα δημιουργικότητας, οι φαρμακοποιοί του νομού είναι έτοιμοι για το νέο ξεκίνημά τους και απολύτως βέβαιοι πως θα ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στις αυξημένες υποχρεώσεις που επιβάλλουν η ηλεκτρονική εποχή και οι οικονομικές συνθήκες.

"Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα ενωτική προσπάθεια για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του, ένα αναβαθμισμένο και καλά οργανωμένο σημείο αναφοράς για όλους μας" τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Μακρυγιάννης κατά την τελετή των εγκαινίων . "Εδώ θα μας δοθεί η δυνατότητα να προβληματιστούμε, να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας, να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματά μας, να διοργανώσουμε σεμινάρια και να διευρύνουμε τη δράση μας".

Κάνοντας αναφορά στο έργο και την προσφορά του συλλόγου, που αριθμεί σήμερα 327 μέλη και δίνοντας επί της ουσίας τους λόγους που οδήγησαν στη σύσταση του ΔΙΛΟΦ, τόνισε πως " η οικογένεια των φαρμακοποιών στο ν. Λάρισας επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καλύπτοντας βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας σε μια δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι δαπάνες για τη φαρμακευτική περίθαλψη συνεχώς μειώνονται, γίνεται σαφές ότι ο φαρμακοποιός καλείται να βοηθήσει και οικονομικά με την πίστωση φαρμάκων τους ασφαλισμένους, με τη στήριξη των κοινωνικών φαρμακείων, με τη βοήθεια συσσιτίων σε απόρους, με τη συλλογή φαρμάκων για αποστολές της εκκλησίας, καθώς επίσης και την στήριξη της οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» για αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Μιλώντας για τη δημιουργία του Διανεμητικού Λογαριασμού, τη χαρακτήρισε καινοτόμα και εξήγησε πως είναι σωματειακής μορφής, διοικούμενος από το ίδιο Δ.Σ. του συλλόγου.

Βασικός σκοπός του ΔΙΛΟΦ, είπε ο πρόεδρος του συλλόγου, πως είναι η στήριξη της λειτουργίας ατομικού φαρμακείου έναντι του άνισου ανταγωνισμού που επιβάλλει η απελευθέρωση της αγοράς, η παραβατικότητα μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων και η νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού με πώληση πλαστών φαρμάκων ενώ το αντικείμενό του είναι πολύπλευρο:

* Η συγκέντρωση και διακίνηση των συνταγών των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών.

* Η παροχή ηθικής και υλικής συμπαράστασης και υποστήριξης προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας για την υλοποίηση των κατά νόμων σκοπών αυτού.

* Η ηθική και υλική ενίσχυση των μελών.

* Η συμβολή του σε εθνικούς, κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

* Η σύναψη συμβάσεων και συνεργασίας με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο για την εκπλήρωση των σκοπών του.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Ελπίζουμε ότι ως κυβέρνηση, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε σταδιακά κάποια από τα αρνητικά δεδομένα, ιδίως στον τομέα της υπερφορολόγησης αλλά και των αλόγιστων κρατικών δαπανών, έτσι ώστε να αντιστραφεί το κλίμα της συρρίκνωσης της μεσαίας τάξης και της φυγής των νέων επιστημόνων». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, εξέφρασε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση, στην οποία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί λόγω της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που πραγματοποιείται στο Σότσι της Ρωσίας.

Δραττόμενος, ωστόσο της ευκαιρίας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο μήνυμά του ευχήθηκε στα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου από τη νέα τους έδρα, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «τόσο ως επιστήμονες όσο και σαν επαγγελματίες, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια συνέπεια, όπως μέχρι σήμερα». Ενώ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δυσχερής για όλους τους επαγγελματίες, που πλήττονται όχι μόνον από την κρίση αλλά και από τη φορολογία που κυριολεκτικά τους έχει γονατίσει».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων και απεύθυναν χαιρετισμό εξαίροντας την κοινωνική προσφορά του συλλόγου και ευχόμενοι τα νέα τους γραφεία να γίνουν εστία δημιουργικότητας, ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Εργων Απ. Μπέμπης,ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων Δημ. Μαβίδης και ο γεν.γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Μιχ. Μέρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass