ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ

«Θα εκδοθεί και δεύτερη προκήρυξη για προσλήψεις ιατρών στις ΤοΜΥ;»

Δημοσίευση: 16 Νοε 2017 15:38

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των ΤοΜΥ μετά την έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών στην πρώτη προκήρυξη πρόσληψης ιατρικού προσωπικού κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας.

Όπως αναφέρει στην ερώτηση «Μετά την αποτυχία της πρώτης προκήρυξης να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ιατρών για τις θέσεις στις ΤοΜΥ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φαίνεται να προσανατολίζεται σε επαναπροκήρυξη δεύτερου διαγωνισμού εντός του Δεκεμβρίου. Οι ιατροί «γύρισαν την πλάτη» στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Υπουργείου Υγείας, καθώς η χρηματοδότηση των θέσεων είναι καλυμμένη από το ΕΣΠΑ μέχρι το 2021 στην καλύτερη περίπτωση, ενώ μετά το εργασιακό τους μέλλον είναι αβέβαιο. Ο υπουργός Υγείας απέδωσε το αναιμικό ενδιαφέρον στη μετανάστευση πολλών γιατρών στο εξωτερικό. Όμως, το αναχρονιστικό καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών που θα εργαστούν στις ΤοΜΥ, αποκλείει κάθε παράλληλη απασχόληση για όσο χρόνο ισχύει η σύμβαση δημιουργώντας δυσμενείς συνθήκες επαγγελματικής αποκατάστασης. Ούτε οι ιδιώτες ιατροί κλείνουν τα ιατρεία τους, για να υπηρετήσουν στις ΤοΜΥ, ούτε καν οι επικουρικοί ιατροί διακινδυνεύουν ένα αβέβαιο μέλλον.
Την ίδια στιγμή, η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας και διοικητικού προσωπικού προχωρά κανονικά. Βεβαίως, δεδομένου ότι οι συμβάσεις ΕΣΠΑ έχουν συνήθως περιοριστικούς όρους, αναρωτιέται κανείς πώς αυτοί θα αξιοποιηθούν χωρίς γιατρούς σε ΤΟΜΥ «φαντάσματα», αν τελικά μετά από αυτή την εξέλιξη το έργο κριθεί επιλέξιμο και εγκριθεί η χρηματοδότησή του».
Ο βουλευτής Λάρισας ρωτά τον υπουργό Υγείας για ποιο λόγο δεν θα λειτουργήσουν έως το τέλος του έτους και οι 245 ΤοΜΥ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αν προσανατολίζεται στη λειτουργία ενός συστήματος που θα απαρτίζεται από 2000 και πλέον νοσηλευτές δίχως ιατρούς και αν είναι εξασφαλισμένη και σίγουρη η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ με τους νέους όρους. Επίσης, ζητά να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας με τις (μέχρι τώρα) καταληφθείσες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανά περιφέρεια, δομή και ειδικότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass